ممکن است تا به حال در مورد واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی چیزهایی شنیده باشید ولی برای بیشتر افراد هنوز مفهوم این تکنولوژی ها واضح و قابل درک نیست.
با شنیدن اسم AR ممکن است چیزهایی که در فیلم های تخیلی می بینید مانند مدل های سه بعدی مجازی به ذهنتان بیاید، اما نکته جالب اینجاست که تمام این چیزها در حال حاضر در دنیای واقعی نیز وجود دارند!
AR تکنولوژی است که پتانسیل های بسیاری دارد و دانشمندان و کمپانی های تکنولوژی در سرتاسر جهان در حال کار بر روی آن هستند تا بیشترین بهره را از آن ببرید.
در این مقاله با ما همراه باشید تا با ماهیت واقعیت افزوده یا Augmented Reality آشنا شوید.
برای سفارش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده با ما تماس بگیرید (09107254843):
واقعیت افزوده تکنولوژی است که دنیای فیزیکی را با اضافه کردن لایه های دیجیتال به آن گسترش می دهد. نمایی از دنیای واقعی فیزیکی به همراه تصاویر دیجیتال تولید شده توسط کامپیوتر که درک ما را از واقعیت تغییر می دهد.
بر خلاف واقعیت مجازی (Virtual Reality)، واقعیت افزوده کل محیط واقعی یا با یک محیط مجازی جایگزین نمی کند. AR در واقع در تعامل با محیط واقعی قرار می گیرد و به آن صدا، ویدیو و جلوه های گرافیکی اضافه می کند.
ریشه لغت Augmented به augment به معنی افزودن یا بهبود دادن چیزی بر می گردد.
اپلیکیشن های AR می توانند به سادگی یک اعلان متنی یا به پیچیدگی ابزاری برای کمک برای یک انجام عمل جراحی باشند. این اپلیکیشن ها می توانند روی ویژگی های خاصی تمرکز کنند، درک ما را بالا ببرند و اطلاعات مفید و بروز را در اختیار ما قرار دهند.
در VR کاربر کاملا در یک محیط مجازی زندگی خواهد کرد امّا AR در واقع از محیط واقعی کاربر بهره می برد و به آن محیط واقعی لایه هایی از اطلاعات مجازی را اضافه می کند. با توجه به اینکه محیط واقعی و محیط مجازی در کنار یکدیگر وجود دارند، کاربران AR محیطی طبیعی و بهبود یافته را تجربه می کنند که در آن از اطلاعات مجازی به عنوان ابزاری برای انجام کار های روزمره استفاده می شود.
در AR یک دسته خاص از داده ها (تصویر، انیمیشن، ویدیو، مدل سه بعدی) استفاده می شود و افراد نتیجه را به صورت نور طبیعی و مصنوعی می بینند. علاوه بر این کاربر از حضور در محیط واقعی آگاه است.
واقعیت افزوده می تواند روی دستگاه های مختلفی نمایش داده شود: نمایشگر، عینک، دستگاه های کوچک، تلفن همراه و نمایشگر هایی که روی سر قرار می گیرند.
AR شامل اجزای زیر می شود:
این نوع AR یک شیء فیزیکی و یک دوربین برای اسکن آن نیاز دارد. این نوع از AR می تواند به صورت یک کد QR یا هر نشانه ی خاص دیگری باشد. یک دستگاه AR جایگاه و جهت گیری یک نشانه را اندازه گیری می کند تا جایگاه محتوا را پیدا کند.
این نوع واقعیت افزوده بر پایه ی موقعیت یا وضعیت است که از جی پی اس، قطب نما، ژیروسکوپ و شتاب سنج برای فراهم کردن اطلاعاتی در مورد موقعیت کاربر استفاده می کند. این داده ها مشخص می کند که بعدا چه نوع محتوای AR را در یک موقعیت خاص خواهید یافت. دستگاه های موبایل با استفاده از این نوع AR معمولا نقشه و مسیریابی تولید می کنند.
این نوع از واقعیت افزوده شامل نمایش دادن نور مصنوعی بر روی سطوح فیزیکی می شود. هولوگرام هایی که در فیلم های علمی تخیلی مانند جنگ ستارگان می بینید همه از این نوع AR هستند.
این نوع واقعیت افزوده تصویر واقعی را با تصویر دیجیتال به صورت کلی یا جزئی جایگزین می کند. شناسایی اشیاء در این نوع AR کلید اصلی است و بدون آن هیچ چیز ممکن نخواهد بود. از نمونه های آن می توان به اپلیکیشن کاتالوگ برند ایکیا اشاره کرد که به کاربر اجازه می دهد لوازم خانه را به صورت مجازی در محیط خانه خود ببینند.
واقعیت افزوده می تواند به روش های مختلف در انجام کارهای روزانه به کمک کند. یکی از محبوب ترین کاربردهای AR در بازی های موبایل است.
AR در خرید می تواند به کاربران کمک کند تا خرید هوشمندانه تری داشته باشند و روی یک مدل سه بعدی اندازه و رنگ کالای مورد نظر خود را پیش از خرید ببینند.
املاک می توانند با استفاده از AR به مشتریان خود نمایی سه بعدی از آپارتمان ها و خانه ها را نشان دهند.
سایر کاربرد های AR شامل زمینه های زیر می شود:
هوندا آکورد
24 آوریل, 2019 - 16:51 ب.ظخیلی عالی بود.لایک داره