واقعیت افزوده (Augmented Reality) چیست و چگونه کار می کند؟

واقعیت-افزوده

ممکن است تا به حال در مورد واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی چیزهایی شنیده باشید ولی برای بیشتر افراد هنوز مفهوم این تکنولوژی ها واضح و قابل درک نیست. با شنیدن اسم AR یا (Augmented Reality ) ممکن است چیزهایی که در فیلم های تخیلی می بینید مانند مدل های سه بعدی مجازی به ذهنتان بیاید، اما نکته جالب اینجاست که تمام این چیزها در حال حاضر در دنیای واقعی نیز وجود دارند!

AR تکنولوژی است که پتانسیل های بسیاری دارد و دانشمندان و کمپانی های تکنولوژی در سرتاسر جهان در حال کار بر روی آن هستند تا بیشترین بهره را از آن ببرید. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی سوال واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده چیست بپردازیم.

برای سفارش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده با ما تماس بگیرید 

شماره تماس شرکت فرامهام

 

واقعیت افزوده چیست | augmented reality چیست

واقعیت افزوده تکنولوژی است که دنیای فیزیکی را با اضافه کردن لایه های دیجیتال به آن گسترش می دهد. نمایی از دنیای واقعی فیزیکی به همراه تصاویر دیجیتال تولید شده توسط کامپیوتر که درک ما را از واقعیت تغییر می دهد.

بر خلاف واقعیت مجازی (Virtual Reality)، واقعیت افزوده کل محیط واقعی یا با یک محیط مجازی جایگزین نمی کند. AR در واقع در تعامل با محیط واقعی قرار می گیرد و به آن صدا، ویدیو و جلوه های گرافیکی اضافه می کند. ریشه لغت Augmented به augment به معنی افزودن یا بهبود دادن چیزی بر می گردد.

اپلیکیشن های AR می توانند به سادگی یک اعلان متنی یا به پیچیدگی ابزاری برای کمک برای یک انجام عمل جراحی باشند. این اپلیکیشن ها می توانند روی ویژگی های خاصی تمرکز کنند، درک ما را بالا ببرند و اطلاعات مفید و بروز را در اختیار ما قرار دهند.

بیشتر بخوانید: فایل aab چیست و چه تفاوتی با apk در اندروید دارد؟

تفاوت واقعیت افزوده (AR) با واقعیت مجازی (VR)

تفاوت-واقعیت-افزوده-(AR)-با-واقعیت-مجازی-(VR)

 

در VR کاربر کاملا در یک محیط مجازی زندگی خواهد کرد امّا AR در واقع از محیط واقعی کاربر بهره می برد و به آن محیط واقعی لایه هایی از اطلاعات مجازی را اضافه می کند.
با توجه به اینکه محیط واقعی و محیط مجازی در کنار یکدیگر وجود دارند، کاربران AR محیطی طبیعی و بهبود یافته را تجربه می کنند که در آن از اطلاعات مجازی به عنوان ابزاری برای انجام کار های روزمره استفاده می شود.

تاریخچه ای کوتاه از واقعیت افزوده

  • AR در دهه ی 1960 – در سال 1960 ایوان ساترلند و باب اسپرول اولین نمایشگری که روی سر قرار می گرفت را ساختند و آن را شمشیر داموکلس نامیدند که در واقع نمایشگری بود که یک سری جلوه های گرافیکی اولیه را نشان می داد.
  • AR در دهه ی 1970 – در سال 1975 میرون کروگر یک آزمایشگاه واقعیت مصنوعی به نام Videospace ساخت. این دانشمند اولین قدم های تعاملات انسان با اشیاء دیجیتال را پایه گذاری کرد.
  • AR در دهه ی 1980 – در سال 1980 استیو مان اولین کامپیوتر پرتابل به نام EyeTap را ساخت که روی چشم قرار می گرفت. این دستگاه از محیط فیلمبرداری می کرد و به آن افکت هایی اضافه می کرد.
  • AR در دهه ی 1990 – سال 1990، سال تولد واژه Augmented Reality است. در سال 1992 نیروی هوایی آمریکا سیستم AR به نام Virtual Fixtures را ایجاد کرد.
  • AR در دهه ی 2000 – در سال 2000 یک دانشمند ژاپنی به نام هیروکازو کاتو یک SDK متن باز به نام ARToolKit را توسعه داد و منتشر کرد. در سال 2004، شرکت Tremble Navigation اولین کلاه مجهز به سیستم واقعیت افزوده رامعرفی کرد.
  • AR امروزه – در سال 2013 شرکت گوگل Google Glass را تست بتا کرد. در سال 2015، مایکروسافت دو تکنولوژی جدید به نام های Windows Holographic و HoloLens را معرفی کرد. در سال 2016، شرکت Niantic بازی پوکمون گو را ارائه داد.

واقعیت افزوده چگونه کار می کند؟

واقعیت-افزوده

در AR یک دسته خاص از داده ها (تصویر، انیمیشن، ویدیو، مدل سه بعدی) استفاده می شود و افراد نتیجه را به صورت نور طبیعی و مصنوعی می بینند. علاوه بر این کاربر از حضور در محیط واقعی آگاه است. واقعیت افزوده می تواند روی دستگاه های مختلفی نمایش داده شود: نمایشگر، عینک، دستگاه های کوچک، تلفن همراه و نمایشگر هایی که روی سر قرار می گیرند.

AR شامل اجزای زیر می شود:

  • دوربین و سنسور – جمع آوری داده در مورد تعاملات کاربر و ارسال آن برای پردازش.
  • پردازش – دستگاه های AR باید نهایتا مانند کامپیوتر های کوچک عمل کنند و به همین دلیل به CPU، GPU، حافظه، بلوتوث/وای فای، جی پی است و .. نیاز دارند تا بتوانند سرعت، زاویه و جهت را در فضا اندازه گیری کنند.
  • تصویر سازی – این بخش به یک پروژکتور بسیار کوچک در هدست های AR بر میگردد که از سنسورها اطلاعات را می گیرد و روی یک سطح نمایش می دهد.
  • بازتاب دادن – بعضی از دستگاه های واقعیت افزوده مجهز به آینه هایی هستند که به چشم انسان کمک می کنند تا تصاویر مجازی را ببینند.

انواع واقعیت افزوده | انواع واقعیت مجازی

  1. نشانه دار (Marker-based AR)

Marker-based-AR

 

این نوع AR یک شیء فیزیکی و یک دوربین برای اسکن آن نیاز دارد. این نوع از AR می تواند به صورت یک کد QR یا هر نشانه ی خاص دیگری باشد. یک دستگاه AR جایگاه و جهت گیری یک نشانه را اندازه گیری می کند تا جایگاه محتوا را پیدا کند.

  1. بدون نشانه (Markerless AR)

Markerless-AR

 

این نوع واقعیت افزوده بر پایه ی موقعیت یا وضعیت است که از جی پی اس، قطب نما، ژیروسکوپ و شتاب سنج برای فراهم کردن اطلاعاتی در مورد موقعیت کاربر استفاده می کند. این داده ها مشخص می کند که بعدا چه نوع محتوای AR را در یک موقعیت خاص خواهید یافت. دستگاه های موبایل با استفاده از این نوع AR معمولا نقشه و مسیریابی تولید می کنند.

  1. بر پایه ی تصویر سازی (Projection-based AR)

Projection-based-AR

 

این نوع از واقعیت افزوده شامل نمایش دادن نور مصنوعی بر روی سطوح فیزیکی می شود. هولوگرام هایی که در فیلم های علمی تخیلی مانند جنگ ستارگان می بینید همه از این نوع AR هستند.

  1. قرارگیری بر روی چیز دیگر (Superimposition-based AR)

 

این نوع واقعیت افزوده تصویر واقعی را با تصویر دیجیتال به صورت کلی یا جزئی جایگزین می کند. شناسایی اشیاء در این نوع AR کلید اصلی است و بدون آن هیچ چیز ممکن نخواهد بود. از نمونه های آن می توان به اپلیکیشن کاتالوگ برند ایکیا اشاره کرد که به کاربر اجازه می دهد لوازم خانه را به صورت مجازی در محیط خانه خود ببینند.

کاربردهای واقعیت افزوده

واقعیت افزوده می تواند به روش های مختلف در انجام کارهای روزانه به کمک کند. یکی از محبوب ترین کاربردهای AR در بازی های موبایل است. AR در خرید می تواند به کاربران کمک کند تا خرید هوشمندانه تری داشته باشند و روی یک مدل سه بعدی اندازه و رنگ کالای مورد نظر خود را پیش از خرید ببینند. املاک می توانند با استفاده از AR به مشتریان خود نمایی سه بعدی از آپارتمان ها و خانه ها را نشان دهند.

سایر کاربرد های AR شامل زمینه های زیر می شود:

  • تحصیل: ساخت مدل های تعاملی برای تدریس مباحث خاص
  • پزشکی و سلامت: کمک به تشخیص و شناسایی بیماری و توضیح آن برای بیمار
  • نظامی: برای مسیریابی های پیشرفته
  • هنر: برای هنر های تجسمی و مدل سازی
  • توریسم: مسیریابی و مشاهده اماکن به صورت مجازی
  • پخش زنده: بهبود رویدادهای زنده با اضافه کردن لایه های دیجیتال به پخش زنده

برنامه ar zone چیست

نرم افزار AR Zone ویژگی های مرتبط با واقعیت افزوده مانند AR Emoji و AR Doodle را در اختیار کاربران موبایل سامسونگ قرار می دهد. اپلیکیشن AR Zone به کاربران این امکان را می دهد که یک ویژگی را انتخاب کنند و عکس ها یا ویدیوهای سرگرم کننده بگیرند. این برنامه کمک می‌کند تا کاربران، رابط کاربری بهتری را تجربه کنند. در زیر تمامی ویژگی های ارائه شده توسط اپلیکیشن AR Zone سامسونگ آورده شده است:

– دوربین AR Emoji: کاربر می‌تواند یک «اموجی من» درست کند که شبیه به خوش باشد. همچنین می توانید با استفاده از My Emojis عکس بگیرید و فیلم ضبط کنید.
– استیکرهای AR Emoji: کاربر می‌تواند استیکرهای کاراکتر خود را ایجاد کند.
– استودیوی AR Emoji: همچنین می‌توانید «اموجی من» را ویرایش یا تزئین کنید و استیکرهای «اموجی من» خود را ایجاد کنید.
– AR Doodle: کاربران همچنین می توانند ویدیوهای سرگرم کننده را با نقاشی روی صورت یا هر جای دیگری ضبط کنند.
– Deco Pic: جدای از همه اینها، می توان با استیکرهای مختلف ایجاد شده توسط آنها در برنامه، عکس یا فیلم گرفت.
– اندازه گیری سریع: کاربر به راحتی می تواند اندازه و فاصله سوژه را به سرعت اندازه گیری کند که یکی از هیجان انگیزترین ویژگی های برنامه AR Zone موبایل‌های سامسونگ است.

چگونه برای کسب و کار خود یک اپلیکیشن واقعیت افزوده بسازیم؟

مواردی که در بالا ذکر شدند، تنها بخشی از کاربردهای بی نظیر تکنولوژی واقعیت افزوده AR می باشند. با پیشرفت هر چه بیشتر این تکنولوژی، اپلیکیشن های AR راه خود را بیشتر از قبل به زندگی ما باز خواهند کرد.

صاحبان مشاغل و کسب و کار با بروز بودن و بهره بردن از این تکنولوژی می توانند رابطه قوی تری با مشتریان خود برقرار کنند و با فراهم آوردن تجربه ای بی مانند از این تکنولوژی برای مشتریان خود، نام و برند خود را به همه بشناسانند.

با توجه به جدید بودن کاربردهای این تکنولوژی مخصوصا در ایران، صاحبان کسب و کار چگونه می توانند از فناوری AR برای پیشرفت خود استفاده کنند؟

در دنیای رو به پیشرفت امروز، همگام بودن با تکنولوژی روز دنیا یکی از کلیدهای اساسی موفقیت کسب و کار ها است!

شماره تماس شرکت فرامهام

اگر مایلید خدمات خود را از طریق تکنولوژی واقعیت افزوده به افراد معرفی کنید، می توانید کار ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده را به تیم فرامهام بسپارید.
تیم فرامهام با داشتن مهندسین خبره در زمینه کار با تکنولوژی AR پذیرای سفارشات شما برای ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده متناسب با کسب و کار شما می‌باشند.

امتیازدهی

5/5

اشتراک گذاری در

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان کلیک نمایید