علت کندبودن سایت

علت کندبودن سایت

سرعت یک وب‌سایت با فروش محصولات ارتباط مستقیم دارد. البته سرعت یکی از عوامل موثر در سئو تکنیکال سایت و کاربرپسندبودن آن نیز است.

کندبودن یک سایت به خودی خود اتفاق نمی‌افتد و عوامل مختلفی در این امر نقش دارند. البته شما می‌توانید پس از شناخت این عوامل به سادگی آن‌ها را رفع و حل نمایید و به این ترتیب یک وبسایت پربازده و خوب داشته باشید. در ادامه به معرفی و بررسی اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلایل کندبودن سایت می‌پردازیم و درنهایت تکنیک‌های حل این مشکل را بیان می‌کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

۱۰ علت کندبودن سایت

همانطور که گفتیم کندبودن سایت به دلایل مختلف اتفاق می‌افتد. بطورکلی مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایل بروز این اتفاق عبارتند از:

 استفاده از نسخه PHP پایین

یکی از مهم‌ترین دلایل کندبودن سایت، بهره‌گیری از نسخه PHP پایین است.

PHP نوعی زبان شی‌گرا است که با هدف توسعه صفحات وب روی کار آمد. این زبان برنامه‌نویسی بصورت مفسری است و کامپایل نمی‌شود. به این معنا که کد برنامه بصورت مستقیم به مرورگر شما وارد و در لحظه اجرا می‌شود.

با تغییر ورژن PHP سایت، سرعت چشمگیری در پلتفرم‌های مختلف ایجاد خواهد شد. برای مثال اگر شما در سیستم مدیریت محتوای دروپال ورژن PHP سایت را به ورژن ۷ یا بالاتر تغییر دهید، ۷۵ درصد افزایش سرعت مشاهده خواهید کرد. جالب است بدانید که این افزایش سرعت در فریم ورک به ۹۵ درصد برای سرعت پراسس‌های انجام‌شده در یک ثانیه می‌رسد. البته تنها مزیت تغییر ورژن PHP، افزایش سرعت سایت نیست و شما از مزایای دیگر نظیر؛ استانداردسازی افزونه‌ها و توانایی استفاده از قابلیت‌های جدید نیز بهره‌مند خواهید شد.

امروزه جهت تغییر ورژن PHP سایت روش‌های زیادی وجود ندارد و شما باید بصورت مستقیم به سراغ هاست خود بروید. اگر برای راه‌اندازی سایت خود از یک سرور مجازی استفاده می‌کنید، آپدیت برای شما بسیار ساده خواهد بود و می‌توانید از طریق سیستم عامل سرور مجازی خود یا دستورات SSH آن را انجام دهید. اما اگر از هاست‌های ارائه‌شده توسط هاستینگ‌های مختلف و هاست‌های اشتراکی بهره می‌گیرید، تغییر ورژن PHP سایت کمی متفاوت خواهد بود. چراکه در هاستینگ‌های مختلف سایت‌های متنوعی وجود دارد که جهت دسترسی به مشتریان داده می‌شوند.

تصاویر با حجم بالا

همانطور که می‌دانید بخش زیادی از محتوای هر سایت را عکس‌ها تشکیل می‌دهند. این عکس‌ها باید پیش از درج در یک وبسایت بهینه شوند و به فرم و سایز مناسب برسند تا به این ترتیب موجب کندی و کاهش سرعت سایت نشوند. فراموش نکنید که حجم عکس‌ها در صورت بهینه‌نشدن بیش‌تر از سایر قسمت‌هایی از محتوا خواهد شد که بصورت متن هستند. درنتیجه این امر بهتر است تعداد و حجم تصاویر مورد استفاده را محدودتر کنید و از تصاویری با اندازه سازگار با وب استفاده کنید.

خوب است بدانید که فرمت‌های مناسب و رایج عکس‌ها برای مرورگرهای مختلف jpeg, png, gif است و هریک برای نوعی عکس بهتر و مناسب‌تر هستند. برای مثال png برای آیکون‌ها یا تصاویری که رنگ‌های کم‌تر و زمینه‌ای شفاف دارند، مناسب است. gif  نیز بهترین فرمت برای عکس‌های متحرک به شمار می‌آید. استفاده از فرمت نادرست می‌تواند در بارگذاری سایت اختلال ایجاد کند و موجب کاهش سرعت وبسایت موردنظر شود.

جهت یافتن علت دیر لودشدن سایتتان، اندازه فایل تصاویر خود را پیش از هرچیزی بررسی کنید. حال هر تصویر و فایلی که اندازه آن بیش‌تر از 100 مگابایت باشد، غیرقابل قبول است و باید بهینه شود. اگر در کاهش حجم تصاویر موردنظر خود با مشکل مواجه هستید، پیشنهاد ما این است که از نرم‌افزارهای فرامهام بهره گیرید یا اینکه با مشاوران ما تماس گیرید.

علت دیر لودشدن سایتتان
علت دیر لودشدن سایتتان

غیرفعال کردن ابزارک‌های غیرضروری پیشخوان وردپرس

صفحه ابزارک‌ها در وردپرس تمامی ابزارک‌هایی که شما می‌توانید به قالب خود اضافه کنید را نمایش می‌دهد. این ابزارک‌ها در برخی مواقع بسیار زیاد هستند و همین امر موجب می‌شود که صفحه شلوغ و بهم ریخته شود. در این شرایط کاربر شما باید برای بالاآمدن صفحه بیش از زمان عادی صبر کند و همین امر موجب می‌شود که به سراغ وب‌سایت‌های رقیب رود.

افزونه‌های غیرضروری

با نصب هر افزونه جدید در وردپرس یا استفاده از افزونه‌هایی که به خوبی کدنویسی نشده‌اند، موجب افزایش فایل‌های Css و Js در صفحه لود می‌شود. به عبارت دیگر با نصب هر افزونه حجم صفحه و تعداد ریکوئست‌ها افزایش می‌یابد. درنتیجه این امر مدت زمان بارگذاری صفحه افزایش خواهد یافت. بطورکلی پیشنهاد ما به شما این است که تا حدامکان از افزونه‌های کم‌تری استفاده نمایید.

همانطور که می‌دانید با نصب و بهره‌گیری از افزونه‌های وردپرس قابلیت‌های ویژه‌ای به وب‌سایت شما اضافه خواهد شد. اما با این وجود نیاز نیست برای هر مورد یک افزونه نصب کنید و می‌توانید از یک برنامه‌نویس بخواهید به کمک کدهای بهینه، قابلیت را به سایت شما اضافه کند.

بارگذاری اطلاعات غیرضروری در صفحه اصلی

حجم یک صفحه شامل تصاویر، فایل‌های Css و Js و کدها و متونی است که در صفحه اصلی سایت شما بود می‌شود. بطورکلی هرچه تعداد تصاویر بهینه‌شده ر صفحه شما بالا باشد، حجم اولیه بارگذاری اطلاعات غیرضروری در صفحه اصلی افزایش می‌یابد و به این ترتیب سرعت وب‌سایت شما کاهش می‌یابد.

شایان ذکر است که وجود ابزارهای جانبی، کلیدهای دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و تصاویر پویا می‌تواند احساسات کاربران را تحت تأثیر قرار دهد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که چنین امکاناتی لزوماً قادر به جذب مخاطب نیستند و این امکانات فانتزی با سنگینی خود مشکلی بر سر راه بارگذاری سایت خواهند بود.

فراموش نکنید که کاربران با هدف کسب اطلاعات موردنظر خود به سایت شما مراجعه می‌کنند. حال در این شرایط اگر نتوانند اطلاعات را به سرعت دریافت کنند، ناراضی خواهند بود.

هاست ضعیف

یکی‌دیگر از دلایل کندی سایت، مناسب نبودن و ضعیف‌بودن هاست است. سرعت بالای هاست و آپتایم سرور بر روی سرعت لود اثر مثبت خواهد گذاشت. درنتیجه این امر پیشنهاد ما به شما این است که از یک هاست نامحدود و مناسب بهره گیرید تا به این ترتیب مشکل کندی وب‌سایت برای همیشه از بین رود.

وردپرس، پوسته و پلاگین‌های آپدیت‌نشده

وردپرس بصورت منظم و مداوم به‌روزرسانی می‌شود. به همین جهت ضروری است که شما هم در سایت خود همیشه از آخرین نسخه وردپرس استفاده نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که با هر به‌روزرسانی بسیاری از مشکلات امنیتی نسخه قبلی بصورت کامل برطرف می‌شود. در رابطه با پوسته و پلاگین نیز چنین قانونی وجود دارد و شما با آپدیت آن‌ها می‌توانید سرعت سایت موردنظر خود را تا حد بسیار زیادی افزایش دهید.

اطلاعات غیرضروری و بهم ریخته در پایگاه داده

اطلاعات غیرضروری و بهم ریخته در پایگاه داده می‌توانند سرعت سایت را بسیار تحت تأثیر قرار دهند و موجب کاهش آن شوند. به همین جهت اطلاعات را دسته‌بندی نمایید و هر آنچه به آن نیاز ندارید را بدون تعلل پاک کنید.

عدم استفاده از کش صفحه(پلاگین‌های کش)

فراوانی داده‌های سایت ازجمله سایت‌های دینامیک و پیچیده، هربار موقع بارگذاری فراخوانده شوند، کندی سایت رخ می‌دهد. برای حل این مشکل پیشنهاد ما این است که بخشی از اطلاعات سرور و بخشی در مرورگر کاربران را کش نمایید. البته موارد ناخواسته را نیز حتماً از کش‌ها و سایت‌ها پاک نمایید تا به این ترتیب سرعت سایت موردنظر شما افزایش یابد.

خوب است بدانید که حافظه پنهان یا کش یک مکان جهت ذخیره‌سازی است که داده‌ها و اطلاعات موقت را جمع‌آوری می‌کند و موجب بارگذاری سریع‌تر یک وب‌سایت، مرورگر، برنامه و… می‌شود. بطورکلی می‌توان گفت حافظه پنهان بازیابی داده‌ها را بسیار سریع‌تر می‌کند.

بالابودن تعداد پست‌های نمایش داده‌شده در نوشته‌ها و محصولات

از دیگر دلایل کندبودن سایت می‌توان به بالابودن تعداد پست‌های نمایش داده‌شده در نوشته‌ها و محصولات اشاره کرد. این پست‌ها حجم زیادی از سایت را به خود اختصاص می‌دهند و به این ترتیب از سرعت سایت می‌کاهند.

عدم استفاده از CDN(شبکه توزیع محتوا)

CDN یا شبکه توزیع محتوا، یک شبکه از سرورهای توزیع شده در مناطق مختلف جغرافیایی است که با هدف تحویل سریع‌تر محتوا به کاربران نهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نکته را در نظر داشته باشید هنگامی که کاربران قصد بازدید از وب‌سایت شما را داشته باشند، درخواست آن‌ها به سرور اصلی وب‌سایت ارسال خواهد شد. حال اگر سرور اصلی از لحاظ جغرافیایی فاصله زیادی با کاربر داشته باشد، نیاز به زمان جهت رسیدن درخواست به سرور است و همین امر موجب کندی و کاهش سرعت سایت می‌شود.

CDN با سرورهای خود به توزیع موازی و بهینه وب‌سایت شما در سراسر جهان می‌پردازد. نحوه‌ی عملکرد این نرم‌افزار به اینصورت است که پس از آنکه کاربران برای بازدید از وب‌سایت شما درخواست ارسال می‌کنند، نزدیک‌ترین سرور CDN این درخواست را قبول و پردازش می‌کند و درنهایت محتوای موردنظر را ارائه می‌دهد. به عبارت دیگر با CDN محتوا از نزدیک‌ترین سرور بارگذاری می‌شود. البته CDN می‌تواند بخشی از ترافیک یک وب‌سایت را نیز دریافت کند و به این ترتیب موجب کاهش بار سرور شما شود.

وجود بد نرم‌افزار یا پنهان Malware

بدافزار یا Malware یک نوع نرم‌افزار مزاحم و نفوذی است که هدف آن آسیب‌رساندن و نابودکردن سیستم‌های کامپیوتری است. بدافزارها می‌توانند سرعت سایت را تحت تأثیر قرار دهند و موجب کندی شوند.

جهت شناخت بدافزارها شما می‌توانید به ظاهر صفحه نخست جست‌وجوگر خود نگاه کنید. چراکه اگر تغییر کرده باشد، به این معنا است که وب‌سایت شما آلوده شده است.

بهینه‌نبودن کدهای قالب وردپرس( استفاده بیش از حد از CSs و جاوا اسکریپت)

استفاده از جاوا اسکریپت به دقت بسیار زیادی نیاز دارد. چراکه همانطور که می‌دانید کدنویسی ضعیف دشمن سرعت بارگذاری صفحه است و موجب سنگینی آن می‌شود‌. به همین جهت از جاوا اسکریپت به درستی و در جهت بهبود عملکرد سایت استفاده نمایید.

تعداد زیاد فایل‌های ویدئویی و صوتی

تعداد زیاد فایل‌های ویدئویی و صوتی یکی‌دیگر از دلایل کاهش سرعت سایت است. چراکه این فایل‌ها حجم بسیار زیادی را به خود اختصاص می‌دهند.

خطاهای ۴۰۴

خطاهای ۴۰۴ در سورس سایت شما یا به عبارت دیگر عدم وجود فایل‌های فراخوانی‌شده در محتوای سایت از دیگر عوامل کندشدن سایت است. برای مثال لودنشدن یک تصویر یا هر رسانه‌ای که مسیرش در متن صفحه شما وجود دارد، اما خودش در آن مسیر وجود ندارد، موجب کندی سرعت لود می‌شود. شایان ذکر است که ارور ۴۰۴ زمانی مشاهده می‌شود که مرورگر قادر به برقراری ارتباط با سرور نباشد.

منابع Render مانند اسکریپت‌ها، استایل شیت‌ها، Blocking و HTML

 

منابعی نظیر؛ اسکریپت، استایل شیت‌ها و… نیز می‌توانند موجب کاهش سرعت سایت شما شوند.

حل مشکل کم‌شدن سرعت سایت وردپرسی

حال که با دلایل کاهش سرعت سایت وردپرسی آشنا شده‌ایم به سراغ چگونگی حل این مشکل می‌رویم.

حل مشکل کم‌شدن سرعت سایت وردپرسی
حل مشکل کم‌شدن سرعت سایت وردپرسی

خرید هاست پرسرعت

همانطور که گفتیم عوامل متعددی بر روی عملکرد یک وبسایت اثر می‌گذارند. هر وب‌سایت جهت راه‌اندازی به فضای هاست نیاز دارد، حال اگر شرکت ارائه‌دهنده هاست شما منابع کافی نداشته باشد یا به درستی پیکربندی نشده باشد، سرعت سایت شما را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد. درنتیجه این امر پیش از هرچیزی یک هاست پرسرعت و بسیار باکیفیت خریداری نمایید.

کاهش تبلیغات

تبلیغات نمایشی که به منظور کسب درآمد بر روی صفحه وب‌سایت شما نمایش داده می‌شوند از مهم‌ترین دلایل دیر لودشدن سایت به شمار می‌آیند. لازم به ذکر است که جهت نمایش هر تبلیغ مرورگر کاربر درخواستی به سرور وبسایت شما ارسال می‌کند تا به این ترتیب فایل‌های مربوط به تبلیغ بر روی سیستم کاربر بارگذاری شوند. درنتیجه این امر اگر تعداد تبلیغات زیاد باشد، تعداد درخواست‌ها نیز افزایش می‌یابد و به این ترتیب وبسایت با کندی مواجه خواهد شد.

بطورکلی پیشنهاد ما به شما این است که از طریق محدودکردن تعداد تبلیغات نمایشی، عملکرد وب‌سایت خود را بهبود بخشید.

فعال‌سازی کش سایت

از دیگر تکنیک‌های بهبود کندی سرعت سایت می‌توان به فعال‌سازی کش اشاره کرد. کش از طریق حذف موارد ناخواسته موجب پاکسازی فایل‌های اضافی و درنتیجه افزایش سرعت وبسایت موردنظر خواهد شد.

فعال‌سازی Gzip

Gzip یکی از الگوریتم‌های فشرده‌سازی نظیر؛ Zip و Rar است که جهت فشرده‌سازی صفحات وب بکار گرفته می‌شود و از این طریق سرعت لود سایت‌ها و صفحات مختلف را افزایش می‌دهد. هنگام استفاده از Gzip تمامی فایل‌های HTML و Css توسط این الگوریتم فشرده‌سازی می‌شوند و به این ترتیب تمام کدهای اضافی و تکراری فشرده و به کاربر نشان داده می‌شوند. بطورکلی این نرم‌افزار موجب لود سریع سایت می‌شود و حدوداً بیش از ۷۰ درصد کدهای مشترک را فشرده می‌کند.

استفاده از ابزار جی تی متریکس

در حال حاضر ابزارهای مختلف جهت آنالیز سرعت سایت و افزایش آن وجود دارند که جی تی متریکس به دلیل رایگان‌ و جامع‌بودن یکی از محبوب‌ترین است.

کندشدن پیشخوان وردپرس

پیشخوان وردپرس مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش هر سایت است که عملکرد آن در برخی موارد کاهش می‌یابد. در ادامه به معرفی و بررسی مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایل کندشدن پیشخوان وردپرس می‌پردازیم.

1_Hosting

هر سایت از کدها، قالب‌ها، فایل‌ها و… تشکیل شده است. این اطلاعات به ذخیره‌سازی در یک فضا با قابلیت دسترسی آسان نیاز دارند. هاست یا میزبانی وب فضای موردنیاز شما جهت ذخیره اطلاعات را در اختیار شما قرار می‌دهدخو نقش مهمی در اطمینان از عملکرد، سرعت و در دسترس‌بودن وبسایت دارد.

۲_پیکربندی وردپرس

پیکربندی وردپرس یکی‌دیگر از دلایل کندشدن پیشخوان وردپرس است. سایت وردپرسی شما مانند هر سیستم دیگر دارای تنظیماتی است که شما می‌توانید آن‌ها را به دلخواه خود تنظیم کنید یا اینکه آن‌ها را تغییر دهید. البته پیشنهاد ما به شما این است که در این شرایط حتما یک برنامه منظم جهت به‌روزرسانی افزونه‌ها، قالب و وردپرس سایت خود داشته باشید. شما می‌توانید برای این امر با کارشناسان ما در فرامهام مشورت کنید و از آن‌ها کمک گیرید.

 

۳_صفحات حجیم

پیش از هرچیزی این نکته را در نظر داشته باشید که به صفحاتی که تصاویر زیادی دارند، صفحات حجیم می‌گویند. شما می‌توانید حجم، سایز و اندازه عکس‌ و فایل‌های خود را با نرم‌افزارهای مختلف به حداقل برسانید.

۴_پلاگین( افزونه)

هنگام نصب و استفاده از افزونه‌های مختلف، جهت هر امر یک پلاگین نصب نکنید. چراکه ساختار برخی از پلاگین‌ها از لحاظ کدنویسی مشکل دارند و همین امر منجر به افت سرعت بارگذاری سایت می‌شود.

۵_اسکریپت‌های خارجی

هنگام استفاده از اسکریپت‌های خارجی مختلف ازجمله بنرهای تبلیغاتی و فونت‌ها دقت بسیار زیادی بکار ببرید. چراکه می‌توانند سرعت سایت را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند.

۶_عدم فعال‌بودن کش سایت

همانطور که گفتیم اگر از کش‌کردن بهره نمی‌گیرید، سرور شما بصورت منظم در حال دریافت و ارسال اطلاعات خواهد بود و درنتیجه این امر سرعت وبسایت موردنظر کاهش می‌یابد.

۷_وجود دیتای غیرضروری

وجود اطلاعات غیرضروری در دیتابیس و ناپیوسته‌بودن فضای ذخیره‌سازی اطلاعات، موجب افزایش سرعت پردازش دیتا می‌شود و سرعت سایت را کاهش می‌دهد. به همین جهت اطلاعات اضافه و غیرضروری را از دیتابیس خود تا حدامکان حذف نمایید.

۸_بهینه‌نبودن کدها

استفاده بیش از حد از کدهای مختلف ازجمله جاوا اسکریپت علاوه بر زیباترساختن طرح و ظاهر سایت، موجب کندشدن سرعت بارگذاری وب‌سایت نیز می‌شود. درنتیجه این امر در استفاده از آن‌ها اصل سئو و بهینه‌سازی را در نظر بگیرید و بیش از حد استفاده نکنید.

 

سرعت سایت یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر تجربه کاربری تأثیر می‌گذارد. سایت‌هایی که سرعت بالایی دارند، برای کاربران جذاب‌تر هستند و احتمال ماندن و تعامل آن‌ها با سایت بیشتر است.

فرامهام، با تکیه بر دانش و تجربه کارشناسان خود، به شما کمک می‌کند تا سرعت سایت خود را بهینه کنید و رضایت کاربران خود را افزایش دهید. در صورتی که قصد افزایش سرعت سایت خود را دارید به صفحه خدمات افزایش سرعت سایت فرامهام مراجعه کنید تا با شرایط افزایش سرعت سایت های وردپرس و سایت های اختصاصی آشنا شوید.

امتیازدهی

5/5

اشتراک گذاری در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *