آنالیز سئوی رقبا_ تحلیل رقبا در سئو

آنالیز سئوی رقبا_ تحلیل رقبا در سئو

در سئو هیچ‌ چیز دائمی نیست و ممکن است شما در یک بازه زمانی با یک کلیدواژه در صفحه گوگل باشید و پس از گذشت این بازه هیچ اثری از شما نباشد. هر روز سایت‌های جدیدی در حوزه کسب‌وکار شما منتشر می‌شوند و با همان کلمات کلیدی سایت خود را بهینه‌سازی می‌کنند و ممکن است با همان کلیدواژه‌ اصلی شما رشد کنند.

در این شرایط شما باید جهت حفظ رتبه خود بصورت مستمر و مداوم تلاش کنید و علاوه بر اجرای اصول و قواعد سئو، رفتار و فعالیت‌های رقبای خود را تحلیل و پایش نمایید. در پایان نیز از نتایج به دست آمده در فعالیت‌های آینده خود بهره گیرید. در ادامه به بررسی دقیق آنالیز سئوی رقبا می‌پردازیم و تکنیک‌های این امر را بیان می‌کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

آموزش آنالیز سئوی رقبا، بهبود سئو سایت با تحلیل رقبا

ممکن است شما هم در وضعیتی باشید که پس از بررسی اصول مهمی ازجمله توسعه استراتژی سئو، ایجاد محتوای عالی و انجام ممیزی‌های فنی سئو به مرحله جلب توجه مشتریان دست نیافته باشید. خوب است بدانید که امروزه ۹۰ درصد از صفحات وب هیچ ترافیک جست‌وجویی از گوگل دریافت نمی‌کنند.

به همین جهت باید برای دریافت حجم مناسب ترافیک به سراغ راه‌های دیگر رفت. تحلیل و آنالیز سئوی رقبا یکی از آشناترین و بهترین این راه‌ها است که به کمک آن می‌توانید اصول تحلیل سئوی رقبا و رمز و راز موفقیت آن‌ها را پیدا کنید تا به این ترتیب بتوانید تغییرات لازم را در برنامه‌های خود به وجود آورید.

در رابطه با سئوی رقبا این نکته را در نظر داشته باشید که رقبای شما لزوماً رقبایی نیستند که در ذهن ساخته‌اید. به عبارت دقیق‌تر رقبای سئوی شما، وب‌سایت‌هایی هستند که در مسیر جست‌وجوهای ارگانیکی تلاش می‌کنند که شما برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اید.

آنالیز رقبا در سئو چیست؟

بطورکلی منظور از آنالیز رقبا در سئو، تجزیه و تحلیل استراتژی‌های سئویی است که رقبای شما جهت رتبه بالاتر در SERP از آن‌ها بهره می‌گیرند. در این آنالیز شما باید به رمزگشایی لینک‌ها، محتواها و تکنیک‌های سئوی درون صفحه‌ای بپردازید. آنالیز رقبا در سئو یک تکنیک طلایی است که اطلاعات کاملی از فعالیت‌های رقبا در اختیار شما قرار می‌دهد.

این نکته را در نظر داشته باشید که منظور از این فعالیت‌ها هم اقدامات صحیح و پربازده و هم اشتباهات سئو است. به کمک آنالیز شما می‌توانید در وقت، انرژی و منابع خود تا حد بسیار زیادی صرفه‌جویی کنید و به جای آزمون و خطا شروع به انجام اقدامات مثبت و پربازده کنید

هر چند وقت یکبار باید آنالیز رقبا در سئو را انجام دهید؟

پیش از هرچیزی خوب است بدانید که به دلیل تلاش‌های بسیاری که در سئو انجام می‌گیرد، انجام آنالیز بصورت یک‌روزه امکان‌پذیر نیست و نیاز به زمان جهت تجزیه و تحلیل و ارائه یک استراتژی مناسب دارد.

بسیاری از متخصصان و کارشناسان به دلیل صرفه‌جویی در زمان و تلاش توصیه می‌کنند که آنالیز رقبا در سئو را بصورت فصلی انجام دهید. البته جهت انجام آنالیز هیچ ضرورتی وجود ندارد و شما می‌توانید با توجه به شرایط خود و وبسایت شخصی خود، نسبت به این امر اقدام نمایید.

چرا آنالیز رقبا در سئو مهم است؟

بطورکلی آنالیز رقبا در سئو موجب می‌شود که شما نگاه عمیق‌تری به صنعت خود داشته باشید و بتوانید شکاف‌ها و چگونگی برطرف‌کردن آن‌ها را بشناسید. به کمک این آنالیز شما می‌توانید تعیین نمایید که رقبا و شما دقیقاً کجا قرار دارید. البته اطلاعات جمع‌آوری شده از این روش می‌تواند موجب هدایت کسب‌وکار شما نیز شود.

چرا آنالیز رقبا در سئو مهم است؟
چرا آنالیز رقبا در سئو مهم است؟

آنالیز رقبا در سئو می‌تواند برای اهداف بسیار ازجمله تهیه یک نقشه راه جهت اینکه رقبای شما چه کاری را بهتر انجام می‌دهند، بسیار کمک‌کننده باشد.

راه‌هایی برای یافتن رقبای سئو خود

همانطور که گفتیم بطور معمول رقبای شما همان رقبایی نیستند که در ذهن ساخته‌اید. به همین جهت شما باید پیش از هرچیزی بدانید که دقیقاً با چه کسی می‌کنید؟

در گام اول جهت یافتن رقبای سئو خود شما می‌توانید آن دسته از رقبا را در لیست جست‌وجو گوگل پیدا کنید که ممکن است تا به آن لحظه کاملاً از آن‌ها بی‌اطلاع باشید. شایان ذکر است که اگر بخش‌های مختلف وب‌سایت شما بر حوزه‌های تجاری مختلف تمرکز دارد، رقبای متعددی در سراسر دنیا خواهید داشت که شناخت آن‌ها جهت درک بهتر آنالیز سئو رقبا ضروری است.

نکات مهم در آنالیز رقبا در سئو

جهت آنالیز رقبا در سئو توجه به چند نکته الزامی است که بطورکلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها عبارت است از:

تجزیه و تحلیل شکاف کلمات کلیدی

منظور از این تکنیک مطالعه کلمات کلیدی است که رقبای شما برای آن‌ها رتبه‌بندی انجام می‌دهند. در این‌جا به دنبال کلمات کلیدی باشید که رقبای شما رتبه‌بندی آن‌ها را انجام می‌دهند، اما شما برای آن‌ها رتبه‌بندی و محتوایی تنظیم نکرده‌اید. در پایان نیز پس از پیداکردن این کلمات استراتژی سئو خود را با تمرکز بر آن‌ها هماهنگ کنید.

تجزیه و تحلیل شکاف محتوا

شما باید انواع مختلف محتوا که رقیبانتان تهیه و تولید می‌کنند را مورد بررسی قرار دهید تا این ترتیب بینشی در رابطه با نحوه تهیه استراتژی محتوای خود به دست آورید.

تعداد کلمه محتوا

در سئو محتوا پادشاه است و بطورمعمول محتواهای طولانی بهترین عملکرد را دارند. به همین جهت تعداد کلمات محتوایی که رقبای شما آپلود می‌کنند را بصورت دقیق زیر نظر بگیرید و تا حدامکان محتوایی با تعداد کلمات بیش‌تر از تعداد کلمات آن‌ها تهیه نمایید.

منحصربه‌فردبودن محتوا

در دنیای تولید محتوا منحصربه‌فردبودن اهمیت بسیاری دارد. شما می‌توانید جهت یافتن موضوعات تولید محتوا برای کسب‌وکار خود از رقبا ایده گیرید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که درنهایت باید محتوایی باکیفیت اصلی و بالا تولید و تحت هیچ شرایطی نباید کپی کنید.

سایر اشکال محتوا

هنگام آنالیز رقبا در سئو حتماً بررسی کنید که رقبای شما از انواع دیگر تولید محتوا نظیر؛ اینفوگرافیک، عکس یا ویدئو بهره می‌گیرند یا خیر. امروزه اگر صاحبان سایت در مسیر ارائه یک تجربه کاربری خوب تلاش کنند، مورد پسند گوگل قرار می‌گیرند. به همین جهت اگر رقبای شما به کمک اشکال مختلف محتوا به رتبه‌بندی خوب دست می‌یابند، بهتر است شما نیز عملکرد خود را تغییر دهید.

محتوای مبتنی بر پاسخ

هنگام آنالیز رقبا در سئو ممکن است مشاهده کنید که برخی از رقیب‌های شما در اسنیپت‌های برجسته طاهر می‌شوند. در این شرایط محتوای رقبای خود را از نزدیک تجزیه و تحلیل و بررسی کنید تا به این ترتیب دریابید که آیا از پرس‌وجوهای مبتنی بر سوال بهره گرفته‌اند یا خیر. این نکته را در نظر داشته باشید که محتوای مبتنی بر پاسخ به شما کمک می‌کند از رقبای خود برتری داشته باشید و در قطعه‌های ویژه ظاهر شوید.

تجزیه و تحلیل شکاف بک لینک

جهت تجزیه و تحلیل شکاف بک لینک باید بک لینک‌های رقبای خود را جهت تعیین میزان قوی بودن پروفایل بک لینک آن‌ها بررسی نمایید. این تجزیه و تحلیل امروزه به‌عنوان تجزیه و تحلیل شکاف لینک معرفی و شناخته می‌شود.

ابزارهای سئو برای آنالیز رقبا

ابزارهای مختلف و بسیاری در اینترنت وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید سئو سایت رقبای خود را بررسی کنید. تمام این ابزارها کیفیت بالایی دارند، اما این نکته را در نظر داشته باشید که هر ابزار با ابزار دیگر کاملآ متفاوت است.

خوب است بدانید که گوگل بیش از ۲۰۰ فاکتور برای رتبه‌بندی سایت‌ها در موتورهای جست‌وجو دارد، اما آنچه هر ابزار را از ابزار دیگر متمایز می‌سازد، میزان و فاکتورهای تحلیل‌شده است. به کمک یک ابزار سئو شما نمی‌توانید کیفیت و قدرت یک سایت را تعیین کنید. چراکه هر ابزار تعداد محدودی از عوامل را تجزیه و تحلیل می‌کند. در ادامه به معرفی و بررسی مهم‌ترین و بهترین ابزارهای سئو برای آنالیز رقبا می‌پردازیم.

 Quick Sporout

 Quick Sporout

این ابزار یکی از آشناترین و بهترین ابزارهای سئو برای آنالیز رقبا و افزایش سرعت سایت است که به وب مسترها راه‌حل‌های کارساز و پربازده جهت بهینه‌سازی رایگان وب‌سایتشان ارائه می‌دهد. از مهم‌ترین امکانات این ابزار قدرتمند می‌توان به افزایش بک لینک و ارائه ایده‌های بهتر در جهت ایجاد محتوای قوی‌تر اشاره کرد.

از دیگر ویژگی‌های این ابزار نیز می‌توان به ترافیک تخمینی، تست‌های سرعت، بررسی امتیاز کلی سئو و… اشاره کرد.

SEMRush

SEMRush یکی از آشناترین ابزارهای جستجوگر جهت بهینه‌سازی سایت‌های مختلف است. از مهم‌ترین قابلیت‌های این ابزار می‌توان به شناسایی روندهایی که در صنعت شما ایجاد می‌شوند، یافتن فرصت‌های ایجاد لینک و بک‌لینک، شناسایی کلمات کلیدی ارزشمند، شناسایی کلمات کلیدی مورد استفاده رقبا و نحوه رتبه‌بندی آن‌ها در موتور جست‌وجو و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که به کمک این ابزار شما می‌توانید درجه سختی کلمات کلیدی خاص یا عبارات جست‌وجو را نیز دریابید.

SimilarWeb

SimilarWeb

سیمیلاروب از دیگر ابزارهای سئو برای آنالیز رقبا است که یک سرویس تحلیل ترافیک به شمار می‌آید. این ابزار اطلاعاتی نظیر؛ تعداد بازدیدکنندگان یک سایت، از کجا وارد سایت شده‌اند، با جست‌وجوی کدام کلمه کلیدی شما را پیدا کرده‌اند و دیگر معیارهای مشابه را در اختیار شما قرار می‌دهد.

چگونه سئو سایت رقبای خود را تحلیل و بررسی کنیم؟

جهت تحلیل سئو سایت رقبا پشت سرگذاشتن چند گام ضروری است که در ادامه به ترتیب بیان می‌کنیم.

گام اول: رقیبانتان را شناسایی کنید

همانطور که گفتیم رقبای شما تنها همان چند برند مطرحی نیستند که همه آن‌ها را می‌شناسند. به عبارت دیگر شما بدون شک بزرگ‌ترین برندهای حوزه فعالیت خود را می‌شناسید، اما این نکته را در نظر داشته باشید که رقبای شما خلاصه به آن‌ها نمی‌شوند و تعداد سایت‌هایی که برای حضور در صفحه اول گوگل باید با آن‌ها رقابت کنید، بسیار بیش‌تر از چیزی هستند که شما تصور می‌کنید.

جهت شناسایی رقبا نباید تنها حوزه فعالیت را در نظر بگیرید. بطورکلی هر کسب‌وکاری که از کلمات کلیدی مشابه شما استفاده می‌کند، رقیب شما به شمار می‌آید. در حال حاضر جهت شناسایی رقبای خود می‌توانید به روش سنتی عمل کنید و با جست‌وجوی کلیدواژه‌های موردنظر خود در گوگل، لیستی از رقبایتان به دست آورید.

گام دوم: کلیدواژه‌ها را ارزیابی کنید

در این گام باید قدرت رقبای خود را در کلیدواژه موردنظر بررسی نمایید و بدانید سختی کلمه کلیدی چقدر است. همانطور که گفتیم اگر یک رقیب قدرتمند داشته باشید، شانس شکست وی بسیار کم خواهد بود. در این شرایط پیشنهاد ما به شما این است که از رقابت با آن سایت بر سر کلیدواژه موردنظر منصرف شوید و وقت و انرژی خود را جای دیگری صرف نمایید.

گام سوم: کلیدواژه‌های جدید بسازید

همانطور که می‌دانید در هر کسب‌وکار کلمات کلیدی وجود دارد که سایت‌های کمی در آن فعالیت دارند. به همین جهت شما می‌توانید از این فرصت استفاده کنید و از طریق کلیدواژه‌‌های جدید شروع به رقابت کنید.

گام چهارم: محتوای سایت رقیب را تحلیل کنید

در این گام باید به بررسی و تحلیل سایت رقیب بپردازید و متوجه شوید که رقبای شما چه استراتژی برای تولید و انتشار محتوا دارند و جهت لینک‌دهی داخلی از چه سیاستی پیروی می‌کنند.

گام پنچم: بک لینک‌ها را بررسی کنید

یکی از مهم‌ترین گام‌های تحلیل و بررسی سئو سایت رقبا، بررسی یک لینک‌ها است. در این مرحله از طریق شناسایی سایت‌های معتبر و دریافت یک لینک‌های آن‌ها، اعتبار سایت خود را افزایش دهید. فراموش نکنید که تدوین لینک‌سازی بدون آنالیز سایت رقبا و یک لینک‌های آن‌ها عملاً غیرممکن است.

گام ششم: UX سایت را بررسی کنید

بررسی تجربه کاربری از دیگر گام‌های تحلیل سئو سایت رقبا است. در این مرحله بهتر است سرعت لود سایت، ریسپانسیو یا واکنش‌گرابودن، کاربرپسندی، ساختار ساده و… را حتما بررسی نمایید. با بررسی UX سایت رقبا شما می‌توانید نقاط قوت و ضعف سایت‌ها را به خوبی تشخیص دهید و از این تجربه در وبسایت خود استفاده نمایید.

گام هفتم: از شبکه‌های اجتماعی غفلت نکنید

همانطور که می‌دانید امروزه کسب‌وکارها بخش بسیار زیادی از فعالیت خود را به شبکه‌های اجتماعی اختصاص داده‌اند. جالب است بدانید که سئوی سایت شما نیز تا حد بسیار زیادی وابسته به نحوه فعالیتتان در شبکه‌های اجتماعی است. این شبکه‌ها یک ابزار بسیار قدرتمند هستند که به کمک آن‌ها می‌توانید یک ارتباط منسجم و قوی با مخاطبان خود برقرار نمایید.

گام هشتم: استراتژی تبلیغاتی رقبا را تحلیل کنید

تبلیغات یکی از مهم‌ترین رکن‌های هر کسب‌وکار است. به همین جهت اگر در تبلیغات از رقبای خود عقب مانده‌اید، استراتژی آن‌ها را به خوبی بررسی نمایید تا بدانید از چه ابزارها و رسانه‌هایی جهت انتشار محتوای تبلیغاتی خود باید بهره گیرید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در مطالب فوق به بررسی مفهوم آنالیز سئوی رقبا پرداختیم و مراحل آن را بیان کردیم. همانطور که گفتیم در این آنالیز شما باید به رمزگشایی لینک‌ها، محتواها و تکنیک‌های سئوی درون صفحه‌ای بپردازید. آنالیز رقبا در سئو یک تکنیک طلایی است که اطلاعات کاملی از فعالیت‌های رقبا در اختیار شما قرار می‌دهد. رقبای سئوی شما، وب‌سایت‌هایی هستند که در مسیر جست‌وجوهای ارگانیکی تلاش می‌کنند که شما برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اید.

آنالیز رقبا در سئو می‌تواند برای اهداف بسیار ازجمله تهیه یک نقشه راه جهت اینکه رقبای شما چه کاری را بهتر انجام می‌دهند، بسیار کمک‌کننده باشد. اگر در چگونگی آنالیز سئو رقبا با مشکل مواجه شده‌اید یا نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، در هر ساعتی از شبنه‌روز با کارشناسان ما در فرامهام می‌توانید تماس گیرید و از آن‌ها مشورت بخواهید.

گرد آوردی: فرامهام

امتیازدهی

5/5

اشتراک گذاری در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *