یکی از مفاهیم دنیای بازاریابی اینترنی بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها (App Store Optimization) میباشد که تا کنون آن طور که باید توجه متخصصان دیجیتال مارکتینگ را به خود جلب نکرده است.
اگر با مفهوم ASO آشنایی ندارید و یا قصد دارید دانش خود از نحوهی به کار بردن این تکنیک را به روز رسانی کنید، این مقاله به شما اطلاعاتی در خصوص asoچیست و بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها می دهیم.
برای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها و افزایش نصب آن با ما تماس بگیرید
شماره تماس تلفنی: 09921611321
بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها (ASO) چیست؟
asoچیست؛ ASO با نام های بازاریابی اپ استورها و سئوی اپلیکیشن های موبایل نیز شناخته میشود. هدف اصلی ASO بهبود رنک اپلیکیشنهای موبایل در اپ استورها (آیتونز، گوگل پلی و ویندوز استور) میباشد. به بیانی دیگر،
« ASO به مجموعه ای از تکنیک ها گفته می شود که جایگاه اپلیکیشن را در موتورهای جستجو بهبود میبخشد و در نتیجه میزان دانلود آن بالا میرود ».
تقریبا تمام اوقات هدف اصلی ASO افزایش میزان دانلود اپلیکیشن ها است. اهداف دیگر میتواند شامل موارد زیر بشود:
- شناساندن برند
- گرفتن نقد و ریت مثبت برای اپلیکیشنها
- برقراری ارتباط خوب مخاطبین با اپلیکیشن
مطالعه بیشتر: خدمات گوگل دیتا استودیو
از نظر کارکرد، SEO و ASO در موارد بسیاری با هم شباهت دارند. اپ استورها در واقع نوعی موتور جستجوی محدود هستند که جستجو در آنها به عوامل زیر بستگی دارد:
- پیدا کردن راحت محتوا
- ایندکس شدن
- الگوریتمهای رنک اپلیکیشن (کیفیت اپ، تازگی، رنک برند، نظرات کاربران)
همانطور که مشاهده میکنید، این فاکتورها در تکنیکهای بهینه سازی موتور های جستجو نیز یافت میشوند. در ادامه بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها را شرح میدهیم.
روش بهینه سازی اپلیکشن برای اپ استور ها (ASO)
1.نحوه پیداکردن کلید واژه مناسب برای بهینه سازی اپلیکیشن
یکی از مهمترین جنبههای بهبود رنک اپلیکیشن و بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها انتخاب کلیدواژهها است. در نتیجه، تکنیکهای شما برای انجام ASO باید با انتخاب کلیدواژههای مناسب برای اپلیکیشن آغاز شود.
- بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها؛ ایده برای کلیدواژه های اپ استور ها
برای شروع، سعی کنید که حداقل 50 کلیدواژه برای اپلیکیشن خود پیدا کنید. برای این کار میتوانید از ابزارهایی استفاده کنید که برای اپلیکیشن شما کلیدواژه پیشنهاد میدهند. خبر خوب این است که بیشتر این ابزارها رایگان هستند. ابزارهایی مانند Google Keyword Planner و Appkeywords.io گزینههای مناسبی هستند.
به خاطر داشته باشید که کلیدواژههای شما باید با اپلیکیشنتان مرتبط باشند. هیچ گاه وسوسه نشوید که از کلیدواژههایی استفاده کنید که بسیار پرطرفدار هستند ولی با اپ شما مرتبط نیستند. به خاطر داشته باشید که شما به دنبال این هستید که نهایتا کاربران اپ شما را دانلود کنند و از کار با آن لذت ببرند.
آیا می دانستید کلمات استفاده شده در بخش نظرات کاربران در موتور جستجوی اپ استورها ایندکس میشوند؟ به همین دلیل است که بررسی بخش نظرات کاربران جای مناسبی برای یافتن کلیدواژه است زیرا در این بخش میتواند با آن چه در ذهن کاربران میگذرد آشنا شوید.
- بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها؛ کلیدواژه های خود را بهینه سازی کنید
حال که مجموعهای از کلیدواژههای مرتبط را جمع آوری کردهاید، کار بعدی این است که یک استراتژی برای فیلتر کردن کلیدواژهها و انتخاب بهترینها پیاده کنید. برای اینکار نیز میتوانید از ابزارهای موجود استفاده کنید و میزان محبوبیت و سختی کلیدواژهها را بسنجید. به طور کلی 25 کلیدواژه برای اپلیکیشن خود انتخاب کنید.
برای یک اپلیکیشن جدید از کلیدواژههایی استفاده کنید که میزان سختی آنها پایین باشد. این کلیدواژهها به شما کمک میکنند تا جایگاه اولیه خود را تثبیت کنید. در مرحلهی بعدی از کلیدواژههایی استفاده کنید که میزان سختی آنها بیشتر است ولی محبوبیت بالاتری دارند.
2. بهترین جایگاه کلیدواژه در بهینه سازی اپلیکیشن
اکنون که شما کلیدواژههای خود را انتخاب کرده و آنها را بهینه سازی کردهاید، مرحلهی بعدی این است که این کلیدواژهها را در جای مناسب قرار دهید.
چند بخش متادیتا وجود دارد که شما باید کلیدواژههای خود را در آن جا قرار دهید.
- بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها؛ نام اپلیکیشن – نامی برای اپ خود انتخاب کنید که خلاقانه و سرچ خور باشد. نام اپ در واقع اولین قسمتی است که به کاربران میگوید اپ شما دربارهی چیست. علاوه بر این، نام اپ برنامهی شما را در نتایج جستجوی اپ استورها میآورد. تحقیقات نشان میدهد که استفاده از کلیدواژهها در نام اپ میتواند تا 10.3 درصد رنک اپ شما را بهبود بخشد. وقتی یک کاربر یک عبارت را جستجو میکند، الگوریتمهای گوگل پلی و اپل استور به اپلیکیشنهایی که آن کلیدواژه را در نام خود داشته باشند ارجحیت بیشتری میدهند. با این وجود، نباید در استفاده از کلیدواژهها زیاده روی کنید. در نظر داشته باشید که اپ استور حداکثر 30 کاراکتر و گوگل پلی حداکثر 50 کاراکتر برای انتخاب اسم اپ محدودیت دارد. انتخاب نام مناسب از تکنیکهای اصلی بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها میباشد.
تصاویر زیر نمونهای از چند اپلیکیشن معروف است که انتخاب هوشمندانهای برای نام خود داشتهاند.
- زیر نوشته ی اپ (فقط در اپ استور iOS) – این بخش در ای او اس 11 معرفی شد و فقط برای اپ استور ای او اس موجود است. این فیلد زیر نام اپلیکیشن قرار میگیرد و محدود به 30 کاراکتر است. بهتر است در این بخش کلیدواژههایی را استفاده کنید که به بهترین شکل اپ شما را معرفی کنند. و مهم تر از آن این است که محتوای زیرنوشته در اپ استور ایندکس میشود. پس مطمئن شوید که در آن از کلیدواژهها استفاده میکنید.
- بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها؛ توصیف اپ (App Description) برای گوگل پلی – گوگل پلی یک توصیف کوتاه (تا 80 کاراکتر) و یک توصیف طولانی (تا 4000 کاراکتر) را برای توصیف اپ در اختیار شما قرار میدهد. مساله مهم این است که گوگل پلی هردو بخش را ایندکس میکند. با تکرار کلیدواژهی خود به تعداد حداکثر 5 بار شما به الگوریتمهای گوگل میگویید که اپ شما به آن کلیدواژهها مرتبط است. علاوه بر این پلی استور به شما اجازهی فرمت HTML و اضافه کردن ایموجی در توضیحات را میدهد. علاوه بر این میتوانید از تگهای <h1>، <h2> و <b> و <i> استفاده کنید.
- توصیف اپ (App Description) برای اپ استور اپل – اپ استور iOS در توصیفات اپ به دنبال کلیدواژهها نخواهد گشت، ولی این بدان معنا نیست که برنامه نویسان میتوانند به این بخش اهمیت ندهند. شما باید ویژگیهای اصلی برنامه خود را در سه خط اول بگنجانید تا توجه کاربران را جلب کنید.
تحقیقات نشان میدهد که تنها 5 درصد از کاربران بر روی دکمهی Read more در زیر بخش توصیفات گوگل پلی کلیک میکنند. در اپل استور این تعداد حتی کمتر و نزدیک به 2 درصد است. این بدان معناست که باید برای تک تک کلمات توصیف کوتاه وقت بگذارید و به آنها فکر کنید.
- بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها؛ فیلد کلیدواژه ها در اپ استور اپل – این متادیتا تعیین میکند که اپ شما در جستجوها چگونه پیدا شود. این فیلد را با کلیدواژههایی که انتخاب کردهاید دانلود کنید. نکات زیر را رعایت کنید و سعی کنید از هر کلیدواژه بهترین استفاده را ببرید.
- از هر 100 کاراکتر استفاده کنید.
- کلیدواژهها را با کاما از هم جدا کنید.
- فاصله، حروف تعریف و حروف اضافه استفاده نکنید.
- میتوانید از کلمات مفرد یا جمع استفاده کنید.
- یک کلیدواژه را تکرار نکنید.
- نیازی نیست نام اپ، نام کمپانی یا نام دستهبندی اپ خود را اضافه کنید.
3. نحوه تبدیل کردن بازدیدکننده به کاربر
بعد از کار بر روی کلیدواژهها، قدم اساسی بعدی این است که صفحه اپ استور را بهینه سازی کنید. اولین قدم بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها این است که تعداد نصبهای اپلیکیشن افزایش پیدا کند. برای این منظور، صفحه جزئیات اپلیکیشن باید قدری جذاب باشد که بازدید کنندگان را مجاب به نصب اپلیکیشن کند.
در ادامه مواردی را بررسی میکنیم که هرکدام از آنها در بحث بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها نیاز به توجه ویژه دارند.
- ایکن اپلیکیشن
یک آیکن مناسب میتواند تعداد دانلودها را تا 560 درصد افزایش دهد!
طراحی آیکن یکی از بخشهای مهم استراتژیهای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها است. برای طراحی یک آیکن مناسب سعی کنید طرحی ساده و جذاب را ایجاد کنید. فضای کوچکی که در اختیار دارید را با جزئیات یا حروف زیاد پر نکنید. شما میخواهید که آیکن برنامه شما در ذهن کاربر بماند و برای این منظور باید سادگی را دستور کار خود قرار دهید. توجه داشته باشید که آیکن برنامه در تمام سایزها ظاهر مناسبی داشته باشد و روی بکگراند مشکی یا سفید خوب به نظر برسد.
برای ایده گرفتن می توانید اپهای برتر در دستهبندی مدنظر خود را بررسی کنید ولی در نظر داشته باشید که آیکن شما با آیکن رقبای شما متفاوت باشد تا کاربران سردرگم نشوند.
اگر اپ شما کاربردی است از یک شیء برای طراحی آن استفاده کنید. اگر اپ شما متعلق به یک برند ثبت شده است، از لوگوی برند خود استفاده کنید. از روانشناسی رنگ ها برای طراحی آیکن استفاده کنید. رنگی را انتخاب کنید که با پیامی که اپ شما میرساند همسویی داشته باشد.
- اسکرین شات ها
اسکرین شاتها یکی از بخشهای مهم بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها میباشند. تحقیقات نشان میدهد که 60 درصد کاربران از دو اسکرین شات اول فراتر نمیروند و به همین دلیل باید بهترین اسکرین شاتهای خود را در دو جایگاه اول قرار دهید.
برای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها مطمئن شوید که اسکرین شاتها پیام یکسانی را در مورد اپلیکیشن شما نشان میدهند. قوی ترین پیام خود را در دو اسکرین شات اول قرار دهید. بر روی اسکرین شاتها متن های خلاصهای اضافه کنید تا در ذهن کاربر تاثیر مثبت ایجاد کنید.
از صفحات لاگین، ثبت نام، خرید، تبلیغات و یا حتی صفحهی خوشآمد گویی برای اسکرین شاتها استفاده نکنید.
- ویدئو پیش نمایش
ساخت ویدئو ممکن است برای شما کار سختی باشد امّا ویدئو میتواند تا 23 درصد میزان نصب را افزایش دهد. سعی کنید از گرافیک مناسب برای ساخت ویدئو خود استفاده کنید
- از 5 ثانیه اول ویدئو برای جلب توجه کاربر استفاده کنید
- برای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها بر روی بهترین ویژگیها (به جای تمام ویژگی2ها) تمرکز کنید
- ویدئو شما باید قابل فهم باشد (حتی اگر صدای آن بسته باشد)
- کاربران را مجاب به نصب برنامه کنید
- بخش نظرات کاربران و امتیاز اپ
در استراتژیهای ASO یا بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها، بخش نظرات کاربران و ستارههای اپ اهمیت بسیار زیادی دارد.
اما چگونه برای اپلیکیشن خود امتیاز 5 ستاره بگیریم؟ زمانی از کاربر بخواهید که به اپ شما ستاره دهد که کاربر بتواند نظر سازندهای بدهد. مثلا زمانی که یک فصل از بازی را تمام کرده یا یک عملیات مشخص را با اپ با موفقیت انجام داده است.
توجه داشته باشید که در آی او اس تنها سه بار در سال میتوانید از کاربر بخواهید که به اپ شما ستاره دهد. پس از این فرصت بهترین استفاده را ببرید.
- سایز اپلیکیشن
برای بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها سعی کنید سایز اپلیکیشن خود را به زیر 150 مگابایت برای آی او اس و زیر 100 مگابایت برای اندروید برسانید. این مسئله به این دلیل است که اگر سایز اپلیکیشن از این مقدار بالاتر باشد، کاربر نمیتواند با اینترنت موبایل اپ را دانلود کند.
پس اگر کاربر زمانی که به وای فای دسترسی ندارد بخواهد اپ شما را دانلود کند و نتواند، احتمال اینکه نام اپ شما در یادش بماند و بعدا آن را دانلود کند بسیار پایین میآید.
فکر میکنید 150 مگابایت برای اپ شما کافی نیست؟ ورژن آی او اس بازی کلش آو کلنز فقط 85.3 مگابایت حجم دارد!
- دفعات آپدیت
آمار نشان میدهد که رابطهی مثبتی بین ریت اپ و تعداد دفعات اپدیت وجود دارد. در واقع، ارائه دادن آپدیت به صورت مستمر فواید بسیاری دارد. ارائه دادن آپدیت وفاداری کاربر به اپ را افزایش میدهد. علاوه بر این، اپل و گوگل هم دوست دارند برای اپ شما آپدیت ببینند زیرا نشان میدهد که شما به اپ خود متعهد هستید.
پیشنهاد میشود که حداقل ماهی یک بار آپدیت ارائه بدهید و بیشک، آپدیتی که ارائه میدهید باید پر محتوا باشد.
- محلی سازی برنامه
محلی سازی اپ یکی از استراتژی های ASO و بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها است. ترجمه کردن کل اپ به زبانهای مختلف ممکن کار مشکلی به نظر برسد. به همین دلیل میتوانید کار ترجمه را از نام اپ، توصیفات و اسکرین شاتها شروع کنید.
در یک تحقیق نشان داده شده است که تنها با ترجمه کردن صفحهی جزئیات اپ تعداد دانلودها میتواند تا 767 درصد افزایش پیدا کند.
توجه داشته باشید که اگر اپ شما تنها به یک زبان است، شما در واقع مقدار زیادی درآمد را از دست میدهید. ارائه دادن نسخهی انگلیسی اپلیکیشن خود را دستور کارتان قرار دهید.
- نرخ تبدیل
یک از نکات مهم بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها این است که همواره تعداد دیده شدن اپلیکیشن خود و تعداد نصبهایش را در نظر داشته باشید و بررسی کنید. مراحلی را شناسایی کنید که در آن اکثر کاربران از نصب یا کار با اپلیکیشن شما منصرف میشوند.
بعد از اینکه مراحلی که کاربران از اپلیکیشن شما منصرف میشوند را شناسایی کردید، سعی کنید این مشکلات را برطرف کنید و ببینید آیا تغییری در میزان نرخ تبدیل اپ شما ایجاد میشود یا خیر.
جمع بندی بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور ها
با وجود اینکه ویژگیهای هر اپ استور با دیگری متفاوت است، اما نکاتی که در زیر اشاره میشوند اساسیترین و مهمترین بخش تکنیک ASO یا بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها میباشد:
- نام اپ و آدرس – حتما حاوی کلیدواژههای اساسی و بیانگر ویژگیهای اپ شما باشد.
- صفحه ی جزئیات – تمام تلاش شما باید بر روی این صفحه باشد. اینکه کاربر به اپ شما جذب شود یا خیر به این صفحه بستگی دارد.
- آیکن و اسکرین شات ها – تصوایر تاثیر مستقیمی بر روی CTR اپ شما دارند.
- نظرات کاربران – بهبود این بخش نیاز به تلاش مستمر دارد و بیشک تاثیر بسیار زیادی بر میزان دانلود اپ شما دارد.
بهترین روش برای افزایش نصب اپلیکیشن
از آنجایی که تکنیکهای بازاریابی همواره در حال پیشرفت هستند، روش های سنتی از جمله pop-up ها و پوش نوتیفیکیشنها که به نوعی کاربر را مجبور به نصب اپ میکنند دیگر پاسخگو نیستند. از سویی دیگر پرداخت هزینه برای دریافت نصبهای پولی از گوگل نیز بسیار هزینه بر است.
جدیدترین و در عین حال پایدارترین روش برای افزایش نصب اپلیکیشن استفاده از تکنیک های ASO یا بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استورها میباشد که به شما تضمین میدهد برنامهی شما نصبهای واقعی دریافت میکند و کاربرانی به سمت اپ شما میآیند که به آن وفادار باقی خواهند ماند.
برای پیادهسازی تکنیک های ASO بر روی اپلیکیشن خود میتوانید از کارشناسان ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ فرامهام کمک بگیرید. با سپردن کار بهینهسازی اپلیکیشن برای اپ استورها به تیم فرامهام میتوانید مطمئن شوید که اپلیکیشن شما در جایگاه مناسبتری قرار میگیرد، در نتایج سرچ اپ استورها بیشتر دیده میشود، و تعداد نصب آن افزایش پیدا میکند.
اگر به دنبال بهبود جایگاه اپلیکیشن خود هستید، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس تلفنی: 09921611321