درآمد طراح سایت در ایران چقدر است؟

درآمد طراح سایت در ایران
درآمد طراح سایت در ایران

آیا شما هم از علاقه‌مندان به برنامه‌نویسی و طراحی هستید و برای گسترش کسب‌وکار آنلاینتان می‌خواهید طراحی سایت را انتخاب کنید، اما نمی‌دانید درآمد طراحی سایت چقدر است؟ امروزه داشتن وب‌سایت به یکی از واجبات برای هر کسب‌وکاری تبدیل شده است. به همین دلیل تقاضا برای متخصصان طراحی سایت به شدت افزایش یافته است؛ اما اینکه چه عواملی بر درآمد طراح سایت در ایران تاثیرگذارند و روش‌های مختلف برای کسب درآمد از این شغل کدامند، مواردی هستند که در این مطلب از فرامهام به آن‌ها خواهیم پرداخت.

در ایران، درآمد فرانک‌اند کار معمولاً بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان در ماه است؛ بک‌اند کارها بسته به تجربه و مهارت، بین ۲۵ تا ۶۰ میلیون تومان درآمد دارند؛ طراحان UI/UX نیز معمولاً بین ۱۵ تا ۴۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند؛ و در نهایت، طراحان سایت وردپرس که بیشتر به صورت فریلنس یا پروژه‌ای فعالیت می‌کنند، به طور متوسط بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان در ماه درآمد دارند.

میانگین درآمد طراح سایت در سال ۱۴۰۴

میانگین درآمد طراح سایت
میانگین درآمد طراح سایت

درآمد طراح سایت در ایران با توجه به موارد مختلفی همچون تجربه و سابقه کاری، رزومه و نمونه کارها، نوع همکاری (فریلنسر یا کارمند ثابت)، میزان تخصص و مهارت، نقشی که در پروژه‌ها یا شرکت‌ها ایفا می‌شود، مهارت‌های تکمیلی مرتبط با طراحی سایت، تحصیلات و مدارک آموزشی معتبر متغیر خواهد بود.

هرچه مهارت و تخصص فرد بیشتر باشد، مسلما درآمد بالاتری هم خواهد داشت. به‌طورکلی می‌توان گفت تعرفه ثابتی برای این کار وجود ندارد. برخی از افراد یک پروژه را با 10 میلیون تومان انجام می‌دهند و برخی دیگر آن را با 40 میلیون تومان به پایان می‌رسانند.

سمت شغلی جونیور (میلیون تومان) مید لول (میلیون تومان) سینیور (میلیون تومان)
فرانت‌اند کار ۲۰ – ۳۰ ۳۰ – ۴۰ ۴۰ – ۵۵
بک‌اند کار ۲۵ – ۳۵ ۳۵ – ۵۰ ۵۰ – ۶۵
طراح UI/UX ۲۰ – ۳۰ ۳۰ – ۴۰ ۴۰ – ۵۰
طراح سایت وردپرس ۱۵ – ۲۰ ۲۰ – ۳۰ ۳۰ – ۳۵

حقوق طراح سایت در شرکت‌ها چقدر است؟

حقوق طراحی سایت در شرکت‌ها نیز با توجه به موارد مختلف متغیر است و نمی‌توان رقم ثابتی را برای آن در نظر گرفت. به‌طورکلی شرکت‌های بزرگ‌تر و معتبرتر که پروژه‌های پیچیده‌تری دارند، حقوق بالاتری را به طراحان پرداخت می‌کنند. علاوه بر این، تخصص‌های مورد نیاز شرکت مانند UI/UX، فرانت‌اند، بک‌اند و غیره و همچنین میزان تسلط طراح بر این تخصص‌ها در تعیین حقوق تاثیرگذارند.

به‌طورکلی می‌توان گفت درآمد ماهیانه کارمند طراح سایتی که در شرکت‌ها مشغول به کار است، به طور میانگین چیزی حدود 15 تا 30 میلیون تومان در ماه یا بیشتر است. روش کارمندی امکان کسب تجربه کار در یک محیط حرفه‌ای‌تر را نیز فراهم می‌کند.

درآمد فریلنسر طراحی سایت چقدر است؟

طراحان سایت فریلنسر به دلیل اینکه به صورت مستقل برای مشتریان مختلف کار می‌کنند، درآمد ثابتی ندارند. درآمد آن‌ها با توجه به پروژه‌هایی که انجام می‌دهند و قدرت مذاکره بر سر قیمت متغیر خواهد بود.

به‌طورکلی می‌توان گفت میانگین درآمد ماهیانه فریلنسرهایی که در حوزه طراحی سایت فعالیت می‌کنند بین 5 تا 30 میلیون تومان یا بیشتر است.

چه عواملی بر درآمد طراحی سایت تاثیر دارند؟

عوامل تاثیرگذار بر درآمد طراح سایت
عوامل تاثیرگذار بر درآمد طراح سایت

فاکتورهای مختلفی روی درآمد طراح سایت در سال ۱۴۰۴ تاثیرگذارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

میزان مهارت در زبان‌های برنامه‌نویسی

مسلما مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر حقوق طراح سایت، میزان تخصص و مهارتی است که دارد. هرچه مهارت‌ها و توانایی‌های یک طراح سایت بیشتر باشد و بتواند از پس پروژه‌های بزرگ‌تر و حرفه‌ای‌تر بربیاید، درآمد بیشتری هم خواهد داشت.

قطعا طراحی که تنها با زبان‌های برنامه‌نویسی HTML و CSS آشناست، نسبت به فرد دیگری که علاوه بر این موارد، جاوا اسکریپت،React و Vue بلد است و همچنین تجربه کار با سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس را بلد است، درآمد کمتری خواهد داشت.

تسلط به طراحی ریسپانسیو و UI/UX

طراح سایتی که بتواند وب‌سایت‌های ریسپانسیوی ایجاد کند که در موبایل، تبلت و دسکتاپ به خوبی نمایش داده شوند، درآمد بیشتری خواهد داشت. علاوه بر این، داشتن مهارت در UI و UX باعث می‌شود وب‌سایت‌ها عملکرد بهتری داشته باشند و بتوانند رضایت کاربران را جلب کنند. این امر به طور مستقیم بر موفقیت پروژه‌ها و در نتیجه، افزایش تقاضا برای خدمات طراح و در نهایت، افزایش درآمد او تاثیر می‌گذارد.

سئو تکنیکال و اصول بهینه‌سازی

داشتن تسلط بر سئو تکنیکال و همچنین اصول بهینه‌سازی وب‌سایت، یک مزیت رقابتی بزرگ خواهد بود. افرادی که علاوه بر طراحی ظاهری با اصول فنی وب‌سایت مانند بهینه‌سازی سرعت بارگذاری، ساختار URL، دانستن علت کند بودن سایت وردپرس، استفاده صحیح از تگ‌های HTML، ایجاد نقشه سایت و فایل robots.txt نیز به طور کامل آشنا هستند و می‌توانند وب‌سایت را به گونه‌ای بهینه کنند که برای موتورهای جستجو قابل‌فهم و جذاب باشد، ارزش افزوده‌ای برای کارفرمایان ایجاد می‌کنند و آن‌ها حاضرند برای این تخصص هزینه بیشتری بپردازند.

نمونه‌کارهای قوی و واقعی

هرچه رزومه و نمونه کارهای یک فرد قوی‌تر باشد، به همان میزان درآمد طراحی سایت او بیشتر خواهد بود. مسلما کارفرما به طراحی که تجربه و نمونه کارهای بیشتر و حرفه‌ای‌تری دارد و پروژه‌های موفقی را در کارنامه خودش ثبت کرده، راحت‌تر اعتماد می‌کند و حاضر است هزینه بیشتری را به او بپردازد.

 برند شخصی و رزومه آنلاین

داشتن برند شخصی یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر درآمد طراح سایت در ایران است. هرچقدر فرد بین هم‌صنفی‌ها و مشتری‌ها شناخته شده تر باشد، راحت‌تر می‌تواند پروژه‌های جدید بگیرد و از این طریق درآمدش را افزایش دهد.

روش‌های مختلف برای کسب درآمد از طراحی سایت

روش‌های مختلف برای کسب درآمد از طراحی سایت
روش‌های مختلف برای کسب درآمد از طراحی سایت

روش‌های مختلفی برای کسب درآمد از طراحی سایت وجود دارد که برخی از رایج‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

فریلنسری

در فریلنسری طراحی سایت، می‌توان به صورت مستقل و پروژه‌ای با کارفرماها همکاری کرد. مزیتی که این روش دارد، آزادی مکانی و زمانی است؛ به این معنا که هر وقت و هرکجا که دلتان خواست می‌توانید روی پروژه کار کنید. علاوه بر این، دستتان برای انتخاب پروژه‌های دلخواهتان باز است و می‌توانید بر اساس مهارتی که دارید و زمانی که صرف کار می‌کنید، به کارفرما قیمت بدهید؛ بنابراین می‌توان گفت درآمد طراح سایت در ایران به صورت فریلنسری متغیر است و ممکن است بعضی ماه‌ها خوب باشد و بعضی ماه‌ها بد.

در روش فریلنسری، اگر نمونه کارهای قوی و خوبی داشته باشید، می‌توانید با کارفرماهای بین‌المللی همکاری کنید و درآمدتان به صورت دلاری باشد!

با وجود تمامی مزیت‌هایی که این روش دارد، باید بگوییم پیدا کردن مشتری خیلی راحت نیست و باید کلی روی برند شخصی کار کنید تا بتوانید پروژه بگیرید.

استخدام در شرکت

اگر به دنبال این هستید که امنیت شغلی و درآمد ثابتی داشته باشید و همچنین عیدی و سنوات دریافت کنید، کسب درآمد از طریق کارمندی طراحی سایت بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در چنین حالتی شما به عنوان یک طراح سایت در یک شرکت مشغول به کار خواهید شد و می‌توانید به صورت ماهیانه حقوق ثابتی را دریافت کنید.

راه‌اندازی آژانس یا تیم طراحی

اگر در خدمات طراحی سایت تجربه و مهارت کافی داشته باشید و بتوانید از عهده مدیریت یک کسب‌وکار بربیایید، می‌توانید به جای کار کردن برای دیگران خودتان یک تیم تشکیل دهید و از طریق دریافت پروژه‌های بزرگ‌تر، شانس همکاری با برندهای بزرگ را داشته باشید.

درست است که این روش در بلندمدت پرسود خواهد بود، اما در ابتدا نیاز است برای شروع کار، تشکیل تیم و غیره، سرمایه اولیه داشته باشید.

فروش قالب سایت یا آموزش آنلاین

فروش قالب سایت یا آموزش آنلاین طراحی سایت می‌تواند یکی دیگر از راه‌های کسب درآمد از این طریق باشد. افراد متخصص در این زمینه می‌توانند با برگزاری دوره‌های آموزشی در موضوعاتی همچون HTML و CSS، زبان‌های برنامه‌نویسی، UI & UX، خدمات سئو در مشهد و وردپرس، به تدریس این مهارت‌ها بپردازند. به این صورت که می‌توانند ویدئوهای تدریس خود را تهیه کرده و آن‌ها را به فروش برسانند.

از طریق آموزش آنلاین می‌توان به تعداد افراد بیشتری دسترسی پیدا کرد و درآمد را افزایش داد.

چگونه درآمد طراحی سایت خود را افزایش دهیم؟

چگونه درآمد طراحی سایت خود را افزایش دهیم؟
چگونه درآمد طراحی سایت خود را افزایش دهیم؟

اگر قصد افزایش درآمد طراحی سایت در ایران را دارید، می‌توانید راهکارهای زیر را دنبال کنید:

  • ارتقا و بهبود مستمر مهارت‌ها: حتما در زمینه‌های تخصصی مختلف مانند UI/UX پیشرفته، فرانت‌اند (HTML، CSS، JavaScript، فریمورک‌های مدرن)، بک‌اند (زبان‌های برنامه‌نویسی سمت سرور، پایگاه‌های داده) و امنیت وب به کسب مهارت بپردازید.
  • دریافت گواهینامه‌های معتبر: با شرکت در دوره‌های مختلف و دریافت گواهینامه‌های معتبر بین‌المللی یا داخلی می‌توانید اعتبار خود را افزایش دهید و پروژه‌های بهتر و با درآمدهای بالاتر را کسب کنید.
  • تمرکز روی پروژه‌های بزرگ و باکیفیت: سعی کنید درگیر پروژه‌های بزرگ و پیچیده شوید. این پروژه‌ها علاوه بر اینکه تجربه‌های ارزشمندی را به همراه دارند، می‌توانند درآمد شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.
  • حضور فعال و حرفه‌ای در لینکدین: پروفایل لینکدین خود را به صورت کامل و حرفه‌ای تنظیم کنید و مهارت‌ها و تجربیات خود را به درستی منعکس نمایید. با افراد فعال در صنعت طراحی وب و کارفرمایان بالقوه ارتباط بگیرید. علاوه بر این، محتوای مرتبط با طراحی وب به اشتراک بگذارید و در بحث‌های تخصصی شرکت کنید تا تخصص خود را نشان دهید.

مزایا و معایب شغل طراحی سایت

برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب شغل طراح سایت در ایران شامل موارد زیر می‌شوند:

مزایا

  • امکان دورکاری: یکی از مهم‌ترین مزایای کار طراحی سایت، امکان دورکاری است. با داشتن این کار می‌توانید از هر کجا که به اینترنت دسترسی دارید، کارتان را پیش ببرید.
  • دستمزد متوسط رو به بالا: دستمزد خوب شغل طراحی سایت یکی از مزایای مهم این حرفه محسوب می‌شود. به دلیل اینکه تعداد تقاضا برای وب‌سایت روز به روز در حال افزایش است، طراحان سایت می‌توانند درآمد قابل توجهی داشته باشند.
  • نیاز به یادگیری مداوم: در عرصه طراحی سایت، تکنولوژی‌ها و ابزارها به سرعت در حال تغییر هستند. به همین دلیل نیاز مداوم به یادگیری و به‌روزرسانی احساس می‌شود. از طریق یادگیری مداوم می‌توانید همیشه مهارت‌های خود را بهبود ببخشید و خودتان را با به‌روزترین دانش و ابزارهای دنیای تکنولوژی و توسعه وب مجهز کنید.

معایب

  • رقابت شدید: با توجه به اینکه شغل طراحی سایت روز به روز پرطرفدارتر می‌شود و از طریق منابع مختلف امکان یادگیری آن وجود دارد، بازار کار طراحی سایت نسبتا رقابتی است. برای اینکه بتوانید پروژه‌ها و مشتریان مختلف را جذب کنید، باید رزومه قوی داشته باشید و نمونه کارهای موفقی ارائه دهید.
  • فشار زیاد: خیلی از پروژه‌های طراحی، ضرب‌الاجل‌های فشرده‌ای دارند که طراحان را مجبور می‌کنند تحت فشار کار کنند و پروژه‌ها را در زمان مشخص شده به اتمام برسانند. این موضوع، استرس و فرسودگی شغلی را به همراه خواهد داشت.

سخن پایانی

درآمد طراح سایت در ایران مانند بسیاری از شغل‌های دیگر، به عوامل متعددی بستگی دارد و نمی‌توان رقم ثابتی را برای آن در نظر گرفت. بااین‌حال به دلیل رشد روزافزون کسب‌وکارهای آنلاین، فرصت‌های شغلی و درآمدزایی برای افراد ماهر و متخصص در این خوزه زیاد است؛ بنابراین، با تلاش، یادگیری و ارائه خدمات باکیفیت، طراحان سایت می‌توانند به جایگاه شغلی و درآمدی مطلوبی در ایران دست یابند.

اشتراک گذاری در

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *