برای اینکه بدانید در هر موضوعی چه اتفاقی میافتد، باید کمی از اصطلاحات آن را بلد باشید. سئو هم از این قاعده مستثنی نیست. در واقع میتوان گفت سئو مجموعه استراتژیهایی است که با بهکارگیری آنها میتوانید روند رتبه گیری برای کلمات کلیدی در موتورهای جستجو را بهبود ببخشید. تصور خیلیها این است که اگر یک محتوای متنی بنویسند و در آن مواردی همچون چگالی کلمات کلیدی، لینک سازی داخلی و خارجی را رعایت کنند، اقدامات سئویی را انجام دادهاند؛ اما باید بگوییم دنیای سئو فراتر از این حرفها است و در 3 نوع سئوی داخلی، سئوی خارجی و سئوی تکنیکال جای میگیرد.
درست است که هر 3 نوع سئو میتوانند به شما کمک کنند رتبه سایتتان را بهبود ببخشید، اما هر کدام بر جنبه خاصی تمرکز دارند. تمرکز سئوی تکنیکال و داخلی روی بهبود عملکرد سایت است و سئوی خارجی به بهبود موارد مربوط به خارج از سایت شما میپردازد. به دلیل اهمیت این موضوع، در این مطلب از فرامهام تصمیم گرفتهایم به معرفی اصطلاحات سئو بپردازیم. ما را تا پایان همراهی کنید.
اصطلاحات کاربردی سئو داخلی
سئوی داخلی یا on-page فرآیند بهینهسازی اجزای مختلف فرانتاند و بکاند وبسایت شما است تا بتوانید در موتورهای جستجو رتبهبندی و ترافیک بهتری را به دست بیاورید. مولفه های سئوی داخلی شامل عناصر محتوا، عناصر معماری سایت و عناصر HTML میشوند. دلیل اهمیت سئوی on-page این است که همهچیز را در مورد وبسایت شما و میزان ارزشی که برای بازدیدکنندگان و مشتریان قائل هستید، به گوگل میگوید. درواقع کمک میکند تا سایت شما هم برای چشم انسان و هم برای رباتهای موتور جستجو بهینه شود.
صرفاً ایجاد و انتشار محتوا در وبسایت شما کافی نیست؛ بلکه باید آن را برای گوگل و دیگر موتورهای جستجو بهینهسازی کنید تا رتبه و ترافیک جدیدی را به دست آورید. ترفندها و تغییراتی که به کمک این نوع سئو برای بهینهسازی وبسایت خود بهینه میکنید، توسط بازدیدکنندگان وبسایتتان قابل مشاهده هستند. در ادامه به بررسی رایجترین اصطلاحات تخصصی سئو on-page میپردازیم:
تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)
اولین قدم برای ایجاد محتوای باکیفیت، انتخاب کلمات کلیدی و موضوعات مرتبط است. با جستجوی عبارات در گوگل و مشاهده اینکه چه چیزی برای رقبا و سایر وبسایتها ظاهر میشود، میتوانید تحقیقات کلمات کلیدی را انجام دهید. با تحقیق در مورد کلمات کلیدی میتوانیم کلماتی را پیدا کنیم که مخاطبان به دنبالشان هستند و با این کار بهراحتی در نتایج جستجو قرار بگیریم.
عنوان صفحه (Page Titles)
یکی دیگر از اصطلاحات سئو عنوان صفحه است. عناوین صفحه وبسایت شما که به عنوان تگ تایتل (Title tag) نیز شناخته میشود، یکی از مهمترین واژههای سئو داخلی هستند. تایتل ها هم به بازدیدکنندگان و هم به موتورهای جستجو میگویند که در صفحات مربوطه چه چیزی را میتوانند پیدا کنند. به منظور اطمینان از رتبهبندی صفحات سایت شما برای هدف مناسب، حتما کلمه کلیدی اصلی برای هر صفحه را در تایتل قرار دهید.
هدینگ ها (Headings)
هدینگ ها که به عنوان تگهای body نیز شناخته میشوند، درواقع نشانگرهایی هستند که بخشی از متن را بزرگتر کرده یا از اهمیت بیشتر آنها حرف میزنند. هدینگ ها به صورت <h1>, <h2>, <h3> و غیره نشان داده میشوند. این تگها به سازماندهی محتوای شما برای خوانندگان کمک میکنند و به موتورهای جستجو میفهمانند که بسته به هدف جستجو، تشخیص دهند کدام قسمت از محتوای شما مهمتر و مرتبطتر است.
توضیحات متا (Meta Descriptions)
توضیحات متا یا متا دیسکریپشن درواقع توضیحات کوتاه صفحه هستند که در زیر عنوان در نتایج جستجو ظاهر میشوند. اگرچه این یک عامل رتبهبندی رسمی برای موتورهای جستجو نیست، اما میتواند بر روی کلیک یا عدم کلیک روی صفحه شما تأثیر بگذارد؛ بنابراین، هنگام انجام سئوی داخلی بسیار مهم است. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که تصمیم نشان داده شدن یا نشدن توضیحات متا در صفحه نتایج بر عهده گوگل است و ممکن است گوگل متن جایگزینی را که مفیدتر و مرتبطتر میداند به عنوان متا دیسکریپشن در نظر بگیرد و نمایش دهد.
متن جایگزین تصویر (Image Alt-text)
متن جایگزین تصویر یا تگ Alt تصویر که یکی دیگر از اصطلاحات سئو داخلی است، مانند SEO برای تصاویر شما عمل میکند. این تگ به گوگل و دیگر موتورهای جستجو میگوید که تصاویر شما در مورد چه چیزی هستند. تگ Alt تصویر بسیار مهم است؛ زیرا میتواند باعث شود بازدیدکنندگان وبسایت شما را از طریق تصاویر پیدا کنند.
اصطلاحات سئو خارجی
سئوی خارجی یا off-page به فعالیتهایی گفته میشود که شما در خارج از وبسایت خود انجام میدهید تا رتبه صفحاتتان را در موتورهای جستجو بالا ببرید. برخلاف سئوی داخلی که شامل بهینهسازی عناصر داخل وبسایت شما مانند محتوا یا تجربه کاربر است، سئوی خارجی روی افزایش اعتبار دامنه شما با دریافت لینک از دیگر وبسایتها تمرکز دارد. به عبارت سادهتر، سئوی Off-page به موتورهای جستجو کمک میکند تا بفهمند دیگران در مورد محصول، خدمات یا وبسایت شما چه فکر میکنند. این نوع سئو برای نشان دادن تجربه، تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن وبسایت شما (E-E-A-T) به گوگل و دیگر موتورهای جستجو بسیار مهم است. برای آشنایی با اصطلاحات سئو خارجی به ادامه مطلب توجه کنید:
لینک سازی (بک لینک) (Link Building)
لینک سازی یا همان لینک بیلدینگ، جوهره سئوی خارجی است و مهمترین تکنیک سئوی off-page برای هر وبسایتی محسوب میشود که هدف آن دریافت رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو است. بک لینکها اولین فاکتور سئوی خارجی برای گوگل هستند و گوگل تمایل دارد تا سایتی را که تعداد بک لینکهای بیشتری دارد در رتبهبندی بالاتری قرار دهد.
پست مهمان (Guest Posting)
پست مهمان یکی از تکنیکها و اصطلاحات سئو off-page برای نوشتن و انتشار محتوا در وبسایت یا وبلاگ دیگران است. این تکنیک شامل همکاری با دیگر صاحبان وبسایتها یا وبلاگ نویسان برای ارائه مقالات یا پستهای ارزشمند مرتبط با مخاطبان است. پست مهمان به شما این امکان را میدهد که به مخاطبان شناخته شده و همچنین گروه وسیعتری از خوانندگانی که ممکن است از وبسایت یا برند شما آگاه نباشند دسترسی پیدا کنید.
سئوی محلی (Local SEO)
سئوی محلی یک تکنیک مهم سئوی خارجی است که حضور آنلاین شما را برای بهبود دید در نتایج جستجوی محلی بهینه میکند. Local seo شامل استراتژیها و تاکتیکهایی برای افزایش دید کسبوکار شما به مشتریان بالقوه در یک منطقه جغرافیایی خاص میشود. این نوع سئو بهویژه برای مشاغلی که در مکانهای خاص به مشتریان خدمات میدهند، مانند کسبوکارهایی با شعبههای متعدد، ارزشمند است. برای دریافت مشاوره سئو در مشهد می توانید با ما در ارتباط باشید.
برند منشن (Brand Mentions)
در سال 2017، گری ایلیز، تحلیلگر ترندز گوگل وبمستر، گفت که اگر بتوانید محتوای خوب، تعدادی بک لینک، افرادی که در مورد برند شما صحبت میکنند و همچنین برند منشن در رسانههای اجتماعی داشته باشید، عملکرد خوبی خواهید داشت. برند منشن که یکی از اصطلاحات سئو خارجی است، به این معناست که چقدر از برند شما در سایتهای دیگر صحبت میشود و چقدر دیگران به برند شما اشاره میکنند. از طریق تعامل با مخاطبان در رسانههای اجتماعی و همچنین ارائه پاسخهای ارزشمند به آنها میتوانید برند منشن را افزایش دهید.
اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)
بخشی را به مقاله خود اضافه کنید، با اینفلوئنسرهای شناخته شده در جایگاه خود تماس بگیرید و از آنها بخواهید که بینش ارزشمندی را از طریق بازخورد، نقل قول یا بررسی ارائه دهند. پس از انتشار محتوا، از آنها بخواهید آن را در شبکه اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. مردم دوست دارند بدانند اینفلوئنسرها در مورد چیزهای مختلف چه فکری میکنند. به این ترتیب، میتوانید با اینفلوئنسرها روابط برقرار کنید و از قدرت آنها برای افزایش قدرت خود کمک بگیرید.
اصلاحات سئو تکنیکال
منظور از سئوی تکنیکال هر کاری است که انجام میدهید تا کراول و ایندکس سایت شما برای موتورهای جستجو آسانتر شود. سئوی تکنیکال، استراتژی محتوا و استراتژیهای لینک سازی همگی در کنار هم کار میکنند تا صفحات شما بتوانند رتبه بالاتری در جستجو به دست آورند. برخی از اصطلاحات رایج در سئو تکنیکال شامل موارد زیر میشوند:
سرعت صفحه (Page Speed)
آیا میدانید یک بازدیدکننده وبسایت چه مدت منتظر بارگذاری وبسایت شما خواهد بود؟ برخی از دادهها نشان میدهد که با افزایش زمان بارگذاری صفحه از یک به پنج ثانیه، نرخ پرش 90 درصد افزایش مییابد. شما حتی یک ثانیه هم برای تلف کردن ندارید، بنابراین بهبود زمان بارگذاری سایت باید در اولویت باشد. سرعت سایت فقط برای تجربه کاربر و نرخ تبدیل مهم نیست – بلکه یک فاکتور رتبهبندی نیز هست.
فایل robots.txt
robots.txt یکی از اصطلاحات انگلیسی سئو تکنیکال بوده و در واقع فایلی متنی است که در مسیر اصلی سایت شما قرار میگیرد. در این فایل قوانینی گنجانده شده که به موتورهای جستجو میگوید چگونه سایت شما را بخزند. اگرچه موتورهای جستجو همچون گوگل به دستورات robots.txt احترام میگذارند، اما برخی از رباتها به دستورات این فایل توجهی ندارند.
برد کرامب (breadcrumb)
برد کرامب یکی دیگر از اصطلاحات سئو تکنیکال بوده و یک مسیر متنی کوچک است که اغلب در بالای صفحات سایت نمایش داده میشود و به کاربر نشان میدهد که در کدام صفحه از سایت قرار دارد و از طریق کدام صفحات و مسیرها به این مقصد رسیده است.
ارور 404(404 Error)
این ارور زمانی رخ میدهد که صفحهای پیدا نشده باشد. صفحات دارای این ارور برای تجربه کاربری بسیار نامطلوب هستند. در کنار این ارور ممکن است در بخش pages سرچ کنسول با خطای soft 404 مواجه شوید. این خطا زمانی اتفاق میافتد که صفحه مورد نظر کد وضعیت 200 را برگرداند اما از نظر گوگل 404 شده باشد.
اسکیما (Schema)
از دیگر اصطلاحات سئو سایت میتوان به اسکیما اشاره کرد. منظور از اسکیما کدهایی است که میتوانید آنها را به سایت و صفحاتتان اضافه کنید تا موتورهای جستجو بهتر بتوانند محتوای آن صفحات را درک کنند. انواع مختلفی از اسکیما وجود دارد که ازجمله آن میتوان به اسکیما مقاله، محصول، کسبوکار محلی و سوالات متداول اشاره کرد.
اصطلاحات کاربردی گوگل
بعد از آموزش اصطلاحات سئو داخلی، خارجی و تکنیکال، برای اینکه راحتتر بتوانید خدمات سئو را درک کرده و از آنها استفاده کنید، وقتش رسیده که شما را با برخی از اصطلاحات کاربردی گوگل نیز آشنا کنیم:
اکانت (Account)
اکانت یا همان حساب کاربری، درواقع یک حساب گوگل ادز برای ذخیره چیزهایی است که یک کسبوکار برای تبلیغات به آنها نیاز دارد و یک جا جمع آوری شدهاند. در سطح حساب کاربری میتوانید به جزئیات صورتحساب و حسابها و ابزارهای دیگر دسترسی داشته باشید.
کمپین (Campaign)
کمپین به مجموعهای از گروههای تبلیغاتی گفته میشود که بودجه یکسانی دارند. برای تبلیغ در گوگل ادز، باید یک کمپین را انتخاب کنید.
ایمپرشن (Impression)
ایمپرشن یکی دیگر از اصطلاحات کاربردی گوگل بوده و به معنای نمایش تبلیغ است. هر بار که تبلیغ شما در SERP نمایش داده میشود، یک ایمپرشن دریافت میکنید. به عبارت سادهتر، ایمپرشن تعداد دفعاتی است که تبلیغ شما نمایش داده میشود.
کال تو اکشن (Call To Action)
کال تو اکشن یا اقدام به عمل به معنای کاری است که شما از کاربران و مخاطبان هدف خود میخواهید آن را انجام دهند؛ مثلا با نوشتن یک عبارت ساده همچون «همین حالا تماس بگیرید» میتوانید از مخاطبان هدفتان بخواهید تا کار مورد نظر شما را انجام دهند.
نرخ کلیک (CTR)
CTR یا همان نرخ کلیک به معنای تعداد کلیکهایی است که به نسبت بازدیدها روی یک تبلیغ دریافت میکنید. هرچه CTR بالاتر باشد، به این معناست که تبلیغ شما باکیفیتتر بوده است. به عبارت سادهتر، CTR نشان میدهد چه تعداد از کاربران تبلیغ را دیده و روی آن کلیک کردهاند.
صفحه فرود (Landing Page)
صفحه فرود یا همان لندینگ پیج صفحهای از وبسایت است که کاربران با کلیک روی تبلیغ به آنجا هدایت خواهند شد. لندینگ پیج باید با تبلیغ مطابقت داشته باشد تا کاربران بعد از کلیک روی تبلیغ به جواب سوال یا راهحل مشکلشان دست پیدا کنند.