ابزارهای تست سرعت

ابزارهای تست سرعت

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل موفقیت سایت‌های اینترنتی، سرعت لود یک وب‌سایت است. سرعت سایت نوعی تکنیک اصلی خدمات سئو به شمار می‌آید که نقش اثرگذاری در جذب و حفظ کاربران دارد. چراکه امروزه افراد بسیار کم‌صبر و حوصله هستند و تمایل دارند در کم‌ترین زمان ممکن به سایت موردنظر خود دسترسی یابند و پاسخ سوالات خود را دریافت کنند.

مدیران سایت‌های مختلف می‌توانند با ابزارهای تست سرعت به سادگی میزان زمان لازم جهت لودشدن و بارگذاری صفحات سایت را بررسی نمایند. در ادامه به معرفی و بررسی آشناترین و بهترین این ابزارها می‌پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

ابزارهای تست سرعت

همانطور که گفتیم در حال حاضر ابزارهای تست سرعت بسیاری وجود دارد که بطورکلی مهم‌ترین و آشناترین آن‌ها عبارت است از:

Page Speed insights

این سایت یکی از آشناترین و معتبرترین ابزارهای تست سرعت سایت است که سرعت وب‌سایت شما را برحسب عددی بین ۱ تا ۱۰۰ نشان می‌دهد. همانطور که می‌دانید هرچقدر این عدد بیش‌تر باشد، سرعت سایت شما بالاتر خواهد بود. البته در حالت کلی امتیاز بالای ۸۵ یک امتیاز مطلوب به شمار می‌آید.

Pagespeed امروزه در دو نسخه دسکتاپی و موبایلی وجود دارد و شما می‌توانید از توصیه‌های آن جهت بهبود وب‌سایت خود بهره گیرید. جالب است بدانید که این ابزار، سرعت هر صفحه را بر اساس عملکرد آن بررسی می‌کند. به همین جهت شما باید لینک آدرس صفحات خود را بصورت جداگانه وارد نمایید و دکمه آنالیز را بزنید تا به این ترتیب میزان سرعت آن را مشاهده کنید.

جی تی متریکس

جی تی متریکس از دیگر ابزارهای تست سرعت است که ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد و ابزارهای متنوعی در اختیار مدیران سایت‌های اینترنتی قرار می‌دهد. این ابزار سه نمره نهایی بر اساس سه روش اندازه‌گیری مختلف برای سرعت یک وبسایت گزارش می‌دهد.

۱_Pagespeed Score

Pagespeed Score در جی تی متریکس بصورت درصد نمایش داده می‌شود و مبتنی بر سرویس تست سرعت گوگل است. البته این روش سنجش عملکرد در جی تی متریک کمی متفاوت است و یک رتبه‌بندی بر اساس حروف لاتین نیز به این درصد اضافه شده است.

۲_YSlow Score

این روش در جی تی متریکس مبتنی بر ۲۳ شاخص عملکردی است که شرکت یاهو جهت سنجش سرعت و عملکرد وبسایت‌ها از آن استفاده می‌کند. لازم به ذکر است که این شاخص‌ها وزن و تأثیر متنوعی بر روی نمره نهایی دارند.

عددی که به کمک روش YSlow Score به دست می‌آید با Page Speed Score فاصله بسیار کمی دارد.

۳_Fully Loaded Time

این شاخص برحسب زمان گزارش می‌شود‌ و مدت زمان بارگذاری کامل وبسایت را نشان می‌دهد. خوب است بدانید که این زمان در برخی موارد از تجربه خودتان طولانی‌تر است. چراکه جی تی متریکس شاخص زمانی را به گونه‌ای در نظر می‌گیرد که صفحه بطورکامل بارگذاری شده و تا دو ثانیه هیچ ارتباطی با اینترنت برقرار کند. به عبارت دقیق‌تر امکان دارد وب‌سایتی در ظاهر بصورت کامل برگزار شود، اما با این وجود در حال دریافت فایل یا ارتباط با سرور باشد. درنهایت هر زمان این ارتباط قطع شد، به این معنا است که صفحه  Fully Load شده است.

webpagetest

از دیگر ابزارهای کاربردی جهت تحلیل و بهینه‌سازی سرعت یک سایت می‌توان به Webpagetest اشاره کرد. این سرویس رایگان یک بررسی کامل از زمان بارگذاری و عوامل تاثیرگذار در کندی وبسایت به شما ارائه می‌دهد. گزارش این ابزار جامع و تخصصی است و به کمک آن شما می‌توانید مشکلات امنیتی، تصاویر پرحجم، منابع اضافی، پردازش‌های زمان‌بر و دیگر مشکلات احتمالی را یافت.

ابزارهای کاربردی جهت تحلیل و بهینه سازی سرعت یک سایت
ابزارهای کاربردی جهت تحلیل و بهینه سازی سرعت یک سایت

سرچ کنسول

پیش از هرچیزی این نکته را در نظر داشته باشید که وظیفه اصلی سرچ کنسول، تست سرعت وبسایت نیست و یک ابزار جهت سنجش عملکرد و حضور وبسایت در نتایج گوگل به شمار می‌آید. در آخرین به‌روزرسانی سرچ کنسول گزارش جدیدی به نام Core Web vitals اضافه کرده است. این گزارش سرعت وبسایت را مبتنی بر روش Page Speed گوگل بصورت مداوم اندازه‌گیری و گزارش می‌کند.

درنهایت در سرچ کنسول هیچ خبری از اعداد و ارقام پیچیده نیست و تنها سه سطح ضعیف، نیازمند بهینه‌سازی و خوب دارد.

Dotcom_Monitor

Dotcom_Monitor یک ابزار ساده جهت تست سرعت سایت است و به کمک امکانات آن می‌توان وضعیت سایت را در نواحی جغرافیایی مختلف بصورت همزمان بررسی کرد. در گزارش این ابزار سرعت سایت در اولین بازدید و بازدیدهای دیگر نشان داده می‌شود. شما با کلیک بر روی هر منطقه می‌توانید گزارش را بصورت جداگانه مشاهده کرد. البته جهت استفاده از این ابزار رایگان باید حتما در سایت آن ثبت‌نام نمایید.

Sucuri Load Time Tester

این سایت از دیگر ابزارهای ساده و سریع جهت تست سرعت سایت است و عملکرد وب‌سایت موردنظر شما را در نقاط مختلف جغرافیایی بررسی و با یکدیگر مقایسه می‌کند. لازم به ذکر است که TTFB و سرعت اتصال ازجمله فاکتورهایی هستند که این ابزار جهت تست سرعت سایت‌های مختلف در نظر می‌گیرد.

Yello Lab Tools

این ابزار یکی از منحصربه‌فردترین ابزارهای تست سرعت است که معیارهای متفاوتی برای بررسی در نظر می‌گیرد. از مهم‌ترین و آشناترین این معیارها می‌توان به تعداد درخواست‌ها، ایرادات جاوا اسکریپت، پیکربندی سرور و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که امتیازبندی در این ابزار براساس A تا F انجام می‌گیرد.

Perftool

Perftool یکی‌دیگر از ابزارهای تست سایت است که به دانش فنی در زمینه سرورهای محلی جهت نصب نیاز دارد. این ابزار از ۲۰۰ شاخص ارزیابی تشکیل شده است که به کمک آن‌ها چندین صفحه را بصورت همزمان می‌توان بررسی کرد.

DevTools گوگل کروم

این سایت یک ابزار در دسترس با ویژگی‌های پیشرفته جهت ثبت سرعت یک سایت است و می‌توان آن را با کلیدهای میانبر و ترکیبی اجرا کرد. گزارش این ابزار یک نمودار آبشاری از جزئیات بارگذاری است. با دقت در این جزئیات می‌توان مواردی از سایت که زمان زیادی جهت بارگذاری دارد را به سادگی شناسایی کرد. شایان ذکر است که با شناسایی این موارد می‌توان مشکلات سایت را تشخیص داد و به این ترتیب سرعت وب‌سایت موردنظر را بهبود بخشید.

جمع‌بندی

در مطالب فوق به معرفی و بررسی آشناترین و مهم‌ترین ابزارهای تست سرعت پرداختیم. همانطور که گفتیم سرعت سایت نوعی تکنیک اصلی خدمات سئو به شمار می‌آید و نقش اثرگذاری در جذب و حفظ کاربران دارد. اگر سرعت سایت خود را با ابزارهای گفته شده بررسی کرده اید و شاهد اخطارها و کند بودن سرعت سایت هستید، می توانید از خدمات افزایش سرعت سایت فرامهام استفاده کنید تا سرعت سایت شما بهبود پیدا کند و سرعت بی نظیری را تجربه کنید.

امروزه مدیران سایت‌های مختلف می‌توانند با ابزارهای تست سرعت به سادگی میزان زمان لازم جهت لودشدن و بارگذاری صفحات سایت را بررسی کرد. از آشناترین و اصلی‌ترین این ابزارها می‌توان به جی تی متریکس، Page Speed insights, YSlow Score, سرچ کنسول و… اشاره کرد.

گرد آوری: آژانس دیجیتال مارکتینگ فرامهام

امتیازدهی

5/5

اشتراک گذاری در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *