دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو چیست؟

دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو چیست؟

اینکه بدون هیچ دلیلی و بصورت ناگهانی سایت شما رتبه‌هایش را از دست دهد و بازدیدش کاهش یابد، یک صحنه ترسناک برای سئوکاران و صاحبان وب سایت است. اما دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو چیست؟

گوگل بزرگ‌ترین منبع ترافیک برای سایت‌ها به شمار می‌آید. به همین جهت کسب رتبه بالا در آن اهمیت بسیار زیادی دارد. وب‌سایت شما باید به گونه‌ای طراحی و تنظیم شود که منجر به خرید هرچه بیش‌تر کاربران شود. اگر رتبه وب‌سایت شما بهتر باشد، از موتورهای جست‌وجو ترافیک بیش‌تری کسب خواهید کرد. اما اگر با کاهش رتبه سایت در گوگل مواجه شوید، بدون شک ترافیک و درآمد زیادی از دست خواهید داد. در ادامه به معرفی و بررسی دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جست‌وجو می‌پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

دلایل افت رتبه سایت

افت رتبه سایت به دلایل مختلف ازجمله منتشرشدن الگوریتم جدید گوگل، از دست‌رفتن بک لینک‌ها، خرید ناگهانی بک لینک، خرید بک لینک موقت، مشکلات سرور و… رخ می‌دهد. در ادامه به بررسی کامل هر یک از موارد ذکر شده می‌پردازیم.

1. الگوریتم جدید گوگل منتشر شده!

یکی از مهم‌ترین و آشناترین دلایل افت رتبه سایت، انتشار یک الگوریتم جدید یا به‌روزرسانی الگوریتم قبلی توسط گوگل است. شایان ذکر است که الان رتبه سایت در هنگام آپدیت یک موضوع کاملاً عادی است و اگر شما تا پیش از آپدیت اشتباه سئویی خاصی انجام نداده باشید، پس از گذشت یک الی دو هفته رتبه‌ی سایت شما باز خواهد گشت و دوباره بازدید خود را به دست خواهید آورد. البته ممکن است در برخی مواقع با آپدیت، بخشی از رتبه‌های خود را از دست دهید.

2. از دست‌ رفتن بک لینک‌ها

امروزه برخی از سئوکاران بر روی سئو خارجی و خرید بک لینک تمرکز دارند. لازم به ذکر است که در برخی مواقع بخشی از این یک لینک‌ها بصورت خودکار حذف می‌شوند و از بین می‌روند. در این شرایط گوگل به سایت شما مشکوک می‌شود و تصمیم می‌گیرد رتبه سایت را کاهش دهد.

3. خرید ناگهانی بک لینک

برخی از سئوکاران گمان می‌کنند با خرید ناگهانی بک لینک می‌توانند رتبه سایت خود را افزایش دهند. به همین جهت شروع به خرید سریع یک لینک یا یک لینک‌های فاقد ارزش و اسپم می‌کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که در این شرایط الگوریتم‌های گوگل به سایت شما مشکوک می‌شوند و تصمیم می‌گیرند اعتبار صفحات را کاهش دهند یا اینکه اعتبار بک لینک را انتقال ندهند.

4. خرید بک لینک موقت

امروزه سایت‌های مختلفی در حوزه‌ی فروش بک لینک‌های ۱ الی ۱۲ ماهه فعالیت دارند و برخی از سئوکاران به سراغ آن‌ها می‌روند. بطورکلی می‌توان گفت بک لینک‌هایی که در کم‌تر از ۱۲ ماه از بین می‌روند، خطرناک هستند و موجب افت رتبه سایت می‌شوند. اگر قصد خرید بک لینک برای وبسایت خود دارید، با کارشناسان ما در فرامهام می‌توانید تماس گیرید تا به این ترتیب از بهترین بک لینک‌های موجود در بازار بهره گیرید.

5. مشکلات سرور پیدا کرده‌اید

یکی‌دیگر از دلایل افت رتبه سایت، بروز مشکل در سرور است. قطعی مداوم سرور یکی از رایج‌ترین مشکلات سرور است. جهت رفع و حل این مشکل شما می‌توانید سایت خود را در ابزار رایگان UPTime Robot ثبت نمایید تا به این ترتیب هنگام قطعی و اتصال دوباره به شما ایمیل ارسال شود. به کمک این ابزار شما می‌دانید وبسایتتان چه مدت در دسترس نبوده است.

6. مشکلات تجربه کاربری پیدا کرده‌اید

ممکن است به دلیل تغییر جایگاه منو، دسته‌بندی‌های سایت، اندازه فونت یا رنگ، کاربران دیگر مانند گذشته به صفحه شما مراجعه نکنند و به این ترتیب با مشکل افت رتبه سایت مواجه شوید.

7. با هشدار ۴۰۴ روبه‌رو شده‌اید

پیش از هر چیزی این نکته را در نظر داشته باشید که تمام هشدارها ازجمله هشدار ۴۰۴ تنها زمانی موجب کاهش رتبه سایت شما می‌شوند که بسیار تکرار شوند. خوب است بدانید که ارور ۴۰۴ زمانی به وجود می‌آید که یک صفحه از سایت شما حذف شود اما هنوز در دیگر صفحات سایتتان یا دیگر سایت‌ها لینک آن وجود داشته باشد.

با هشدار ۴۰۴ روبه‌رو شده‌اید
با هشدار ۴۰۴ روبه‌رو شده‌اید

8. با هشدار Duplicate روبرو شده‌اید

Duplicate یک صفحه‌ای تکراری در سایت است. این هشدار به شما می‌گوید صفحاتی که گوگل تعیین کرده از نظر گوگل تکراری هستند و در نتایج جست‌وجو نمایش داده نمی‌شوند. این هشدار در بسیاری از مواقع موجب کاهش رتبه سایت شما نمی‌شود. اما اگر صفحه اصلی و ارزشمند شما را دربرگیرد، دیگر سئو نمی‌شود و مشکل می‌سازد.

9. با هشدارهای Blocked روبرو شده‌اید

این هشدار به شما می‌گوید که صفحات موردنظر از دسترس گوگل خارج هستند. درنتیجه این امر اگر یکی از صفحات مهم سایت شما در این بخش قرار گرفته است، به احتمال بسیار زیاد دلیل افت رتبه سایت‌تان همین امر است.

10. صفحات مهم را نوایندکس کرده‌اید

نوایندکس دستوری است که به ربات‌های گوگل می‌گوید صفحه موردنظر را بررسی نکنند. جهت نوایندکس‌کردن صفحه دو تکنیک اصلی وجود دارد که آشناترین آن‌ها این است که تگ نوایندکس را در کدهای خود صفحه قرار بدهید.

11. کل سایت را نوایندکس کرده‌اید

یکی از رایج‌ترین اشتباهات در سایت‌های وردپرسی این است که یک نفر به اشتباه و با زدن یک دکمه، تمام سایت را ایندکس گوگل خارج کند. در این شرایط رتبه سایت شما تا حد بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

12. دچار هشدارهای Mobile Usability شده‌اید.

اگر گوگل به شما هشدار می‌دهد که اغلب صفحات سایت‌تان با هشدارهای مرتبط به موبایل مواجه شده است، به احتمال زیاد افت رتبه رخ خواهد داد.

13. رقبا بهتر از شما عمل کرده‌اند

اگر بخش زیادی از بازدید سایت شما از چند صفحه خاص است، با بهترشدن سئوی سایت رقبا رتبه شما افت خواهد کرد.

14. رقبا ناجوانمردی کرده‌اند !

سئوی منفی رقبا سعی می‌کنند تکنیک کلاه سیاهی از سئو را اجرا کرده و اینطور وانمود کنند که شما اجراکننده این تکنیک بوده‌اید. برای مثال تعداد زیادی بک لینک بی‌ارزش برای سایت شما خریداری شده است. در این شرایط گوگل تصور می‌کند شما دچار خطا شده‌اید و وب‌سایت‌تان را جریمه خواهد کرد.

15. آمار جست‌وجوی یک کلمه کاهش پیدا کرده است.

اگر دقت کرده باشید برخی کلمات فصلی هستند. برای مثال کلمات مرتبط به درمان بوی عرق در تابستان بیش‌تر جست‌وجو می‌شوند یا اینکه کلمات مرتبط در ولنتاین در فصل زمستان طرفداران بسیاری دارند. بطور کلی اگر بازدید اصلی شما بر روی این کلمات است، کاهش بازدید شما چندان نگران‌کننده نیست.

16. یک تغییر ناگهانی داده‌اید

بطورکلی همیشه بهتر است تغییرهای ناگهانی و بزرگ انجام ندهید تا به این ترتیب سئو و رتبه شما با مشکل مواجه نشود.

17. مشکلات امنیتی

گوگل نسبت به امنیت شما حساسیت بسیار زیادی دارد و اگر متوجه شود که سایت‌تان به دست هکرها افتاده است، به سرعت رتبه‌های آن را کاهش می‌دهد. در این شرایط تا زمانی که شما مشکل را حل نکنید، روز به روز همه‌چیز بدتر خواهد شد.

18. محتوایی که دیگر بروز نیست

از دیگر دلایل افت رتبه سایت می‌توان به بروز نبودن محتواها اشاره کرد. چراکه در اینصورت میزان بازدید سایت شما تا حد بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

19. ارائه تجربه کاربری ضعیف

اگر کاربران با مراجعه به سایت شما تجربه بری داشته باشند، بدون شک بار دیگر به سراغ آن نخواهند آمد.

20. CRT کاهش نرخ کلیک‌خوردن

گوگل در سال‌های اخیر رتبه‌بندی سایت‌ها را تا حد بسیار زیادی براساس تجربه کاربری انجام می‌دهد. به همین جهت حتماً بانس ریت وب سایت خود را چک کنید تا از رتبه بالا اطمینان حاصل یابید.

21. بازطراحی و ایجاد تغییرات اساسی

از دیگر دلایل افت رتبه سایت می‌توان به باز طراحی و ایجاد تغییرات اساسی اشاره کرد. در نتیجه این امر اگر تصمیم به تغییر طراحی سایت خود گرفته‌اید، از اعمال ریدایرکت‌های ۳۰۱ صحیح اطمینان حاصل نمایید. ساختار بک لینک‌های سایت خود را نیز چک کنید تا مطمئن شوید بر روی وب‌سایت جدید کار می‌کنند.

22. بروز اشکال در لینک‌دهی داخلی

برخی مواقع به دلیل مشکلاتی در صفحه سایت، کاهش رتبه رخ می‌دهد. در این شرایط بهتر است سایت خود را بررسی نمایید و لینک‌های شکسته یا داخلی بد را شناسایی نمایید.

23. آیا دلیل افت رتبه سایت پنالتی‌شدن است؟

بطور معمول پنالتی گوگل نمی‌تواند دلیل افت رتبه سایت شود. چراکه گوگل با پنالتی‌کردن یک سایت تنها رتبه آن را در حد چند کلمه کاهش می‌دهد و کل دامنه سایت را جریمه نخواهد کرد.

چطور می‌توان از افت رتبه سئو سایت جلوگیری کرد؟

همانطور که می‌دانید پیشگیری در هر امری نسبت به درمان بسیار بهتر و ساده‌تر است. در رابطه با رتبه سئو سایت نیز چنین امری صدق می‌کند و شما می‌توانید با بهره‌گیری از تکنیک‌هایی مانع از افت رتبه سئو وبسایت خود شوید. پیش از هر چیزی بهتر است تولید محتوا با کیفیت داشته باشید و آن را بصورت منظم و مرتب در سایت خود انتشار دهید. لازم به ذکر است که با این امر کلیک‌های ورودی به وبسایت شما افزایش می‌یابد.

چطور می‌توان از افت رتبه سئو سایت جلوگیری کرد؟
چطور می‌توان از افت رتبه سئو سایت جلوگیری کرد؟

یکی از بهترین مکان‌هایی که مشتریان شما سایت شما را مشاهده می‌کنند، موتورهای جست‌وجو است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که موتورهای جست‌وجو کافی نیستند و شما می‌توانید از طریق معرفی و تبلیغات خود در سایت‌های دیگر، رتبه خود را در موتورهای جست‌وجو بهبود بخشید.

بررسی الگوریتم‌های گوگل برای افت رتبه سایت

بطورکلی الگوریتم‌های گوگل جهت بهینه‌سازی و سئو در گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عبارت دیگر این الگوریتم‌ها تعدادی شکل ریاضی هستند که محتویات و اطلاعات شما را تا زمانی که به نیاز داشته باشید، طبقه‌بندی می‌کنند.

الگوریتم‌های گوگل به دو دسته الگوریتم‌های اصلی و الگوریتم‌های جانبی تقسیم و گروه‌بندی می‌شوند. منظور از الگوریتم‌های اصلی، الگوریتم‌هایی است که در واقع جز هسته اصلی گوگل هستند و براساس پارامترهای مختلف سایت‌های اینترنتی را رتبه‌بندی می‌کنند. در سمت دیگر الگوریتم‌های جانبی جهت شناسایی سایت‌های اسپم و یا بهبود نتایج جست‌وجو و بهینه‌سازی پرس‌وجوهای کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرند. جهت آشنایی بیش‌تر با الگوریتم‌های گوگل شما می‌توانید با کارشناسان ما در فرامهام تماس گیرید.

امتیازدهی

5/5

اشتراک گذاری در

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *