تعریف دامنه – انواع دامنه – ثبت دامنه

دامنه چیست؟

IP

هر کامپیوتری برای وارد شدن به اینترنت یک شناسنامه برای شناسایی دارد که از 4 قسمت (A,B,C,D) تشکیل‌شده است. به این شناسنامه IP گویند.

مانند 172.217.11.14 که IP گوگل است و با آن شناسایی می‌شود. پیدا کردن صفحات مختلف با IP دارای مشکلاتی است:

 

  • محدودیت تعداد افرادی که می‌توانستند برای خود IP شخصی داشته باشند.
  • دشواری حفظ کردن این اعداد برای پیدا کردن صفحات مختلف.

 برای رفع این مشکلات و سهولت کار در دو دهه گذشته Domain(دامنه) را تعریف کردند.

دامنه

دامین یک عبارت با کاراکترهای حروف، عدد و dash (-) است؛ که برای شناختن یک سایت نام‌گذاری می‌شود و از سه بخش: نام دامنه، نقطه میانی (دات) و پسوند دامنه تشکیل‌شده است.

به‌عنوان‌مثال faradatagroup.com یک دامنه است که اسم آن faradatagroup و پسوند آن com و دات بخش میانی بین نام و پسوند است.

باید در نظر داشته باشید دامنه یک اسم اختصاصی است، و تا وقتی برای یک سایت درنظرگرفته‌شده و به ثبت رسیده است قابل‌استفاده برای دیگران نیست.

برای ثبت یک دامنه باید از طریق شرکت‌هایی که خدمات ثبت را انجام می‌دهند اقدام کنید و توجه داشته باشید که دامنه دارای تاریخ انقضاست و باید در دوره‌های مختلف آن را تمدید کنید که در قسمت‌های بعد به توضیح کامل آن پرداخته‌ایم.

انواع اسم دامنه:

توجه داشته باشید که اگر اسم دامنه با محتوا و کارایی سایت شما هماهنگ و هم‌خوانی داشته باشد یک امتیاز خوب برای جذب کاربران سایت شماست. اکثراً اسم دامنه به زبان لاتین است، اما اگر مطمئن هستید مخاطبان شما 100% ایرانی هستند می‌توانید از طریق سایت ایرنیک دامین فارسی ثبت کنید.

معمولا انتخاب اسم دامنه بر اساس دو بخش زیر است:

  1. عامیانه: مانند اکثر اسم‌هایی است که دیده می‌شوند و فقط هدف عنوان برند و اسم سایت است.
  2. نام شخصی: گاهی اوقات افراد با توجه به حرفه و توانایی‌هایی که دارند سایتی برای خود می‌سازند و اسم دامین اسم شخصی آن‌ها است.

انواع پسوند دامنه:

پسوند دامنه

پسوند دامنه درواقع نوع فعالیت سایت شمارا مشخص می‌کند پس باید در انتخاب آن دقت کنید.

  1. ir: مخفف کلمه iran است، هر کشوری پسوند خاص خودش را دارد، به‌عنوان‌مثال us پسوند ایالات‌متحده است. متأسفانه به علت تحریم‌های بین‌المللی سایت‌های پسوند ir که مختص کشور ایران است، از تبلیغات google محروم هستند.
  2. com: مخفف Commercial به معناي تجاري است. معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین پسوند براي دامنه‌های سایت‌ها است. بسياري از سایت‌های همه‌منظوره نيز از پسوند com استفاده می‌کنند.
  3. net: مخفف واژه Network به معني شبكه می‌باشد و توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اينترنتي و اطلاع‌رسانی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  4. Org: مخفف واژه Organizations به معني سازمان می‌باشد. توسط مؤسسات و سازمان‌های غیردولتی كه فعاليت غیرتجاری (يا حتی تجاری) دارند مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  5. edu: مخفف واژه Education به معني آموختن دانش می‌باشد؛ و براي سایت‌های آموزشي به كار می‌رود.
  6. gov: مخفف واژه Goverment به معني دولت می‌باشد و اين پسوند مربوط به نهادهاي دولتي است.
  7. biz: مخفف Business به معني تجارت می‌باشد كه سایت‌های شغلي – تجارتي به‌ویژه خدمات مربوط به تجارت الكترونيكي، از این پسوند استفاده می‌کنند.
  8. Int: مخفف International به معني بین‌المللی می‌باشد كه مناسب سازمان‌های بین‌المللی است.
  9. Inf: اختصار واژه Information به معني اطلاعات می‌باشد كه در سایت‌هایی مورداستفاده قرار می‌گیرد كه به نحوی با امر اطلاع‌رسانی در هر موردي، مرتبط می‌باشند
  10. web: پسوند سایت‌هایی كه به مباحث Web می‌پردازند.
  11. tv: اين نوع پسوند با آن‌که مخصوص دامین ملی کشور توالو (Tuvalu) است ولی به خاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه‌های تلويزيونی و ماهواره‌ای قرارگرفته است و برای اين منظور نيز مورداستفاده قرار می‌گردد.
  12. aero: اين پسوند مختص سایت‌های مرتبط با حمل‌ونقل هوايي می‌باشد.
  13. jobs: این پسوند مختص سایت‌های شرکت‌هایی است كه قصد استخدام كارمند رادارند.
  14. Mobi: اين پسوند مختص مرکزهای فروش و سرویس‌دهی محصولات موبايل می‌باشد.
  15. travel: اين پسوند مختص شرکت‌ها و سازمان‌های ارائه‌دهنده خدمات مسافرتی می‌باشد.

چرخه زندگی دامنه:

همان‌طور که عنوان شد برای ثبت دامنه سایت خود باید از طریق شرکت‌هایی که خدمات دامنه و هاستینگ را ارائه می‌دهند اقدام کنید. و بهتر است اطلاعاتی درباره چرخه ثبت‌ دامنه داشته باشید.

مراحل چرخه:

مراحل چرخه، توضیحی درباره پروسه ثبت‌ تا حذف دامنه است. در تمام این دنیا این چرخه ثابت است اما جزئیات آن وابسته به صلاح‌دید شرکت‌های خدمات ثبت است.

چرخه زندگی دامنه

  1. ثبت‌ registration: روش ثبت‌ وابسته به شرکتی است که دامین خود را در آن ثبت می‌کنید، که معمولاً از 1 تا 10 سال می‌توانید دامنه خود را ثبت کنید و هزینه موردنظر را واریز کنید.
  2. انقضا Expired: تاریخی که مدت‌زمان ثبت شما به اتمام می‌رسد. و باید دوباره تمدید کنید که معمولاً 30 تا 45 روز فرصت دارید تا باقیمت عادی دامین خودتان رو تمدید کنید.
  3. بازخرید Redemption: وقتی دامین شما در این حالت قرار می‌گیرد جریمه به شما تعلق می‌گیرد و 30 روز فرصت دارید تا باقیمت 5 برابر آن را تمدید کنید.
  4. دوره حذف Pending delete: وقتی دامین شما در این حالت قرار بگیرد فرصتی برای تمدید ندارید و طبق صلاح‌دید شرکت موردنظر، دامنه شما به مزایده گذاشته می‌شود و در اختیار دیگران قرار می‌گیرد.
  5. آزاد Available: وقتی دامنه شما در این حالت قرار بگیرد به این منظور است که دامین شما حذف‌شده است و دیگر سایت شما دیده نمی‌شود.

جهت مشاوره رایگان کلیک نمایید